Kudüs Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin: Ezan Sesinden Rahatsız Olan Varsa Burayı Terk Etsin

Siyonist işgal güçlerinin yoğun askeri uygulamalarına ve Filistinlileri engellemelerine rağmen bugün (4 Kasım) binlerce Filistinli Cuma namazı için Mescidi Aksa’ya akın etti.  

Görüntülenme: 2357 Tarih: 04 Kasım 2016 03:50
Kudüs Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin: Ezan Sesinden Rahatsız Olan Varsa Burayı Terk Etsin

Ajansların verdiği bilgiye göre, bugün on binlerce Filistinli Mescidi Aksa’da Cuma namazı kılarken, cemaatin namaz sonrası alış veriş için sokaklara dağılması Kudüs’teki ticareti canlandırdı ve işleri fazlasıyla durgunlaşan esnafın yüzünü güldürdü.

Bugün Cuma namazı için Gazze’den de 239 kişi otobüslerle Kudüs’e geçti.

Mescidi Aksa çevresinde barikatlar kuran işgal güçleri gelenlerin kimliklerini, çantalarını ve üstlerini aradılar.

Cuma hutbesini veren Kudüs Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, işgal rejiminin Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat’ın işgal polisini Yahudi yerleşim birimlerine yakın yerlerde özellikle de Kudüs’ün doğu tarafında yükselen ezanların susturulması için “gürültüyü önleme” kanununu uygulamaya çağırmasına değinerek “Ezan Allah’ın şiarlarındandır. Aksa’da bu şiar sabah akşam yükselecektir. Sadece Aksa’da değil, Kudüs’ün içindeki ve çevresindeki camilerden de yükselecektir. Allah’ın anılmasından rahatsız olan varsa, Allah’ın İslamiliğini ikrar ettiği, Müslümanların, Kudüs halkının ve Filistin halkının buradaki hakkını ve gözetimini, kutsal mekânlarını muhafaza etmelerini onayladığı bu topraklardan çıksın” dedi.

Şeyh Muhammed savaşın hak ile batıl arasında devam ettiğini ve kıyamete kadar da devam edeceğini belirterek, Filistinlilerin bu uğurda gördüğü sıkıntılara, bela ve musibetlere sabretmesi ve buradaki kutsalları da koruması gerektiğini ifade etti. 

FİEM

Yorumlar