İslamî Cihad Hareketi liderlerinden Muhammed El-Hindi'den İntifada Açıklaması

Filistin’de faaliyet gösteren İslamî Cihad Hareketi liderlerinden Muhammed El-Hindi, ulusal diyalog görüşmelerine hemen başlanmasını isteyerek, durumun artık dayanılmaz bir boyut aldığını, yeni hayaller kurmanın bir fayda getirmeyeceğini söyledi.  

Görüntülenme: 1738 Tarih: 05 Kasım 2016 13:04
İslamî Cihad Hareketi liderlerinden Muhammed El-Hindi'den İntifada Açıklaması

El- Hindi, isim vermeden bazı çevrelerin işgalci İsrail ile barış girişimlerine yarasın diye Filistin ulusal diyaloğu istediğini ifade etti.

Gazze’deki Filistinli Basın Mensupları Platformunun düzenlediği Basın Salonu programında konuşan İslamî Cihad lideri El-Hindi, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın ilk adım olarak Kudüs İntifadasını sahiplenmesi, ardından Oslo Anlaşmasını sonlandırması ve Filistin Kurtuluş Örgütünü yeniden yapılandırması gerektiğini belirterek, işgalciyle görüşen Filistinli tarafın elinde bir seçenek ve alternatif olmadığını, sadece zaman kazanmak için bazı konuları gündeme taşıdığını kaydetti.

Bugün düzenlenen  ve Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin de iştirak ettiği programda El-Hindi, işgale karşı direnişten uzlaşıya, siyasi tutuklamalardan işgalciyle görüşmelere, Kudüs İntifadasından hareketin Genel Sekreteri Ramazan Şallah’ın son önerilerine kadar bir çok konuda hareketin kanaat ve bakış açısını paylaştı.

Konuşmasında Kudüs İntifadasına özel bir yer ayıran El-Hindi, “İntifada hem işgalciden hem de Filistin Yönetiminden ağır darbeler yiyor. İntifa her iki tarafın eliyle bastırılmak isteniyor. Filistin Yönetiminin yaptığı düşmana karşılıksız hizmetten başka bir şey değil. Biz intifadanın belli bir örgüt veya hareketin intifadasına dönüşmesinden yana değiliz. Biz her gruptan intifadaya iştirak etmesini istiyoruz” dedi.

fiem

Yorumlar