Ramazan Şallah Mısır'da Görüşmeler Yapıyor

İslami Cihad Hareketi heyeti, Genel Sekreteri Ramazan Şallah’ın başkanlığında, Mısır İstihbarat Şefi Halid Fevzi ile Kahire’de bir araya geldi. 

Görüntülenme: 2091 Tarih: 17 Kasım 2016 08:37
Ramazan Şallah Mısır'da Görüşmeler Yapıyor

Görüşmede Halid Fevzi, Mısır’ın Filistinli tarafların birleşmesini desteklediğini, bu hususta Filistin halkının çıkarlarına uygun olacak şekilde atılacak olan her türlü adımın yanında olduğunu ifade etti.

Filistin davasının ve Filistin halkıyla yardımlaşmanın Mısır siyaseti açısından öncelik olduğunu vurgulayan Fevzi, Mısır yönetiminin Gazze halkının acılarını dindirmek için Refah Sınır Kapısını açık tutmayı sürdürme yönünde çaba ortaya koyduğunu, bunun yanı sıra başka çabaların da var olduğunu ifade etti.

Fevzi son olarak Mısır’ın Filistinli taraflar ve gruplar arasında sağlanacak bir diyalog için ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu belirtti.

İslami Cihad heyeti ise görüşmede Gazze halkının çektiği sıkıntılara, işgal güçlerinin Batı Şeria ve Kudüs’teki uygulamalarına ve siyasetine değindi.

Mısır’ın oynadığı rolün ve çabalarının Filistin’de safları birleştirme noktasında kritik bir öneme sahip olduğunu ifade eden heyet, Refah Sınır Kapısının açılması yönünde atılan adımları hoşnutlukla karşıladıklarını, ilerleyen süreçte Gazze halkının sıkıntılarının dinmesi açısından daha kalıcı bir çözüm olması için sınır kapısının devamlı olarak açılmasını talep ettiklerini belirtti.

Gazze halkının Mısır’ın ulusal güvenliği hususunda hassas olduğunu ifade eden heyet “Gazze halkının acılarının dindirilmesi, istikrar ve güvenliğinin sağlanması Mısır’ın ulusal güvenliğini daha da güçlendirecektir” ifadelerini kullandı.

İSLAMİANALİZ

Yorumlar