Kudüs'ün Doğusunda Siyonist Güçlerle Filistinliler Arasında Yaşanan Çatışmalarda 12 Filistinli Yaralandı

Kudüs'ün doğusunda dün akşam (16 Kasım Çarşamba) Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında yaşanan çatışmalarda 12 kişinin yaralandığı bildirildi.  

Görüntülenme: 1792 Tarih: 17 Kasım 2016 15:39
Kudüs'ün Doğusunda Siyonist Güçlerle Filistinliler Arasında Yaşanan Çatışmalarda 12 Filistinli Yaralandı

Quds Press Haber Ajansı, işgal güçlerinin Kudüs'ün doğusundaki Ebu Dis beldesine baskın düzenlediğini, Kudüs Üniversitesi çevresinde konuşlanarak Filistinli gençleri kışkırttığını ifade etti.

 

İşgal askerlerinin Filistinli gençlerin üzerine ses bombası ve göz yaşartıcı bomba atmaya başladığı, Filistinli gençlerin de işgal askerlerine taş atarak karşılık verdiği belirtildi.

 

Filistin Kızılayı, ilk yardım ekiplerinin Ebu Dis beldesinde üniversite çevresinde yaşanan çatışmalar sırasında 12 kişiye müdahale ettiğini açıkladı.

 

İlk yardım ekiplerinin müdahalede bulunduğu iki kişide kırıklar olduğu ve hastaneye kaldırıldıkları, işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilenen diğer kişilerin ise tedavilerinin olay yerinde yapıldığı ifade edildi.

 

Kudüs'e bağlı köylerde ve beldelerde işgal güçleriyle Filistinliler arasında günlük olarak çatışmaların yaşandığı, Kudüs İntifadası'nın başladığı Ekim 2015'ten bu yana çatışma noktalarında artış gözlemlendiği bildirildi.

fiem

Yorumlar