Parlamentolararası Kudüs Platformu Sempozyumu İstanbul'da Başladı

Parlamentolarası Kudüs Platformu'nun İstanbul'da düzenlediği sempozyumun açılışı bugün (29 Kasım Salı) yapıldı. Açılışta Cumhurbaşkanı R. Tayyib Erdoğan da bir konuşma yaptı. Programa İslam dünyasından kırk ayrı devletten 415 parlamenter katılıyor.  

Görüntülenme: 1914 Tarih: 29 Kasım 2016 20:04
Parlamentolararası Kudüs Platformu Sempozyumu İstanbul'da Başladı

Toplantıda parlamenterlerin Filistin ve Kudüs davası için yapacağı çalışmalar hakkında görüşmeler yapılacak.

Açılışta konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan BM'nin politikalarına yönelik eleştirilerde bulundu ve bu politikalardan adalet çıkmayacağını dile getirdi.

Parlamentolarası Kudüs Platformu'nun sempozyumla ilgili olarak dün yaptığı açıklamada toplantının iki gün süreceği ve programın birinci gününde Kudüs ve Filistin'e destek ve Kudüs'e yardım konusunda uluslararası ilişkilerin önemi konusunda çeşitli oturumlar düzenleneceği ve konferanslar verileceği ifade edilmişti. Yapılacak konuşmalarda işgal rejiminin Kudüs'teki yahudileştirme faaliyetleri ve buna karşı verilmesi gereken mücadelenin yolları hakkında bilgiler verilecek. Ayrıca Filistin parlamentosunun çalışmaları, bu parlamentonun işgal rejiminin baskılarından dolayı karşı karşıya kaldığı zorluklar, sıkıntılar ve hâlen esir olan parlamento üyeleri hakkında da konuşmalar yapılacak.

Programın ikinci gününde Parlamentolarası Kudüs Platformu'nun genel bir toplantısı düzenlenerek şimdiye kadar yürütülen çalışmaların ve bundan sonrası için hazırlanan projelerin genel bir değerlendirmesi yapılacak.

fiem

Yorumlar