İstanbul'da Düzenlenen Kudüs Sempozyumu Sona Erdi

stanbul'da Kudüs ve Sürecin Problemleri başlıklı sempozyum için toplantı düzenleyen Parlamentolarası Kudüs Platformu Kudüs için uluslararası hukuk ve insan hakları alanında özel komiteler oluşturulması çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 1899 Tarih: 30 Kasım 2016 16:00
İstanbul'da Düzenlenen Kudüs Sempozyumu Sona Erdi

Yapılan çağrıda bu komitelerin siyonist işgal rejiminin Kudüs'teki ihlallerini tespit edebileceğine ve uluslararası alana taşıyabileceğine aynı zamanda siyonist rejimin savaş suçlarını araştırabileceğine ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin yahut konuyla ilgili olan ülkelerin mahkemelerinin önüne getirebileceğine dikkat çekildi.

Parlamentolararası Kudüs Platformu'nun konuyla ilgili çağrısında aynı zamanda siyonist işgal rejiminin Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya yönelik ihlallerinin, taşkınlıklarının artık gündelik hale geldiğine dikkat çekilerek bu ihlallerin önüne geçilmesi için adım atılması, harekete geçilmesi istendi.

Platformun İstanbul'da iki gündür (29-30 Kasım Salı ve Çarşamba) devam eden uluslararası sempozyumunun kapanış bildirisinde işgal rejimi tarafından esaret altında tutulan Filistinli milletvekillerinin haklarının savunulması için de bir komite oluşturulması istendi.

TBMM'nin ev sahipliğinde düzenlenen sempozyuma Cumhurbaşkanı Recep Tayyib Erdoğan da katılmış ve açılış oturumunda yaptığı konuşmada Kudüs davasının önemiyle ilgili önemli noktalara parmak basmıştı.

fiem

Yorumlar