Hamas'tan İnsan Hakları Örgütlerine Çağrı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) insan hakları örgütlerinden işgal rejimi zindanlarında 85 gündür açlık grevi sürdüren Enes Şedid ve Ahmed Ebu Fare’nin kurtarılması için harekete geçmelerini istedi.  

Görüntülenme: 1886 Tarih: 20 Aralık 2016 12:49
Hamas'tan İnsan Hakları Örgütlerine Çağrı

Esirlerin açlık direnişinde kritik bir aşamaya gelmeleri üzerine Hamas basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada Hamas, iki esirin hayatından veya onlara gelebilecek zarardan sadece işgal rejiminin sorumlu olacağını hatırlattı.

Siyonist işgal mahkemesinin esirlere zorla gıda verme kararının hak, hukuk ve uluslar arası kararlara aykırı olduğunu belirten Hamas, işgalcinin bu konuda kanun ve sözleşmeleri çiğnediğini kaydetti.

Bu adil meseleye destek verilmesini, resmi sivil her düzeyde ve bütün gruplarca sahiplenilmesini isteyen Hamas, esirlerin işgalci İsrail’in zalim idari kararını ortadan kaldırmak için verdikleri mücadelenin yanında olmak gerektiğini ifade etti.

İşgalci İsrail’in Yüksek Mahkemesi dün işgal savcılığına 85 gündür açlık grevini sürdüreni Enes Şedid ve Ahmed Ebu Fare’ye zorla yemek yedirmeyi önerdi.

İşgal mahkemesinin idari cezalarını protesto etmek için üç aya yakındır açlık grevini sürdüren Enes ve Ahmed isimli esirler, kararın tamamıyla bozulmasını ve bir daha yenilenmemesini talep ediyorlar.

fiem

Yorumlar