Amerika'nın Kudüs Kararı Belirsizliğini Koruyor Mu?

Beyaz Saray, dün (23 Ocak Pazartesi) yaptığı açıklamada, işgal rejimindeki ABD Büyükelçiliğinin Tel Aviv’den Kudüs’e nakledilmesi için ABD Başkanı Donald Trump’ın henüz bir karar vermediğini açıkladı.  

Görüntülenme: 1825 Tarih: 24 Ocak 2017 12:38
Amerika'nın Kudüs Kararı Belirsizliğini Koruyor Mu?

Beyaz Saray'daki ilk günlük basın toplantısında Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması konusunda, "Henüz verilmiş bir kararımız yok. İlgili tüm taraflarla görüşeceğiz." dedi.
Sözcü Spicer, Beyaz Saray'daki ilk günlük basın toplantısında, İsrail'deki ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması ile ilgili soruları cevapladı.
Sadece ABD değil, dünya kamuoyunu da ilgilendiren Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması tartışmalarıyla ilgili henüz verilmiş net bir kararın olmadığına işaret eden Spicer, "İlgili tüm taraflarla görüşeceğiz" ifadesini kullandı.
Başkanlık devir teslim sürecinin yeni gerçekleştiğini belirten Spicer, "Karar verme sürecinin daha çok başındayız ve Trump'ın ekibi, ilgili paydaşlarla gerekli görüşmeleri yapacaklardır" diye konuştu.
Seçim kampanyasında ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma sözü veren Trump, bir İsrail gazetesine yaptığı açıklamada, vaadini unutmadığını belirterek, "Ben verdiğim sözden vazgeçmeyen bir şahsiyetim" demişti.
Bu arada, Kudüs’teki işgalci belediye başkanı Nir Barkat, ABD Büyükelçiliğinin Tel Aviv’den Kudüs’e nakli konusunda Amerikalı yetkililerle görüşmelerde bulunduğunu ve ciddi olduklarını gördüğünü söyledi.
Barkat, dün işgal ordusu radyosuna yaptığı açıklamada, “Onlarla yaptığım görüşmelerde ciddi olduklarını gördüm” dedi ve büyükelçiliği taşıma işleminin vakit alacağını kabul etti. 
 
fiem

Yorumlar