Siyonist İsrail, Filistinli Esirlere Karşı Şiddete Devam Ediyor

Filistin Esir Kulübü Başkanı Kaddura Faris yaptığı açıklamada, Filistinli esirlere karşı kötü davranışların çeşitli bahanelerle daha yoğun ve daha ağırlaştığını, tüm bu cinayetlerin Siyonist rejim kabinesi direktifleri ile gerçekleştiğini belirtti.  

Görüntülenme: 1957 Tarih: 04 Şubat 2017 10:38
Siyonist İsrail, Filistinli Esirlere Karşı Şiddete Devam Ediyor

Filistin Esir Kulübü Başkanı Kaddura Faris Siyonist rejim hapishaneler kurumunun Filistinli esirlere yönelik her türlü baskı ve sonuçlarından sorumlu olduğunu belirtti.

Siyonist rejim gardiyanlarının Filistinli esirlere şiddet ve kötü davranışları arttığı ve özel harekat timlerinin Nefha hapishanesine saldırdığı bir ortamda, iki Filistinli esir bu şiddetlere karşı Siyonist bir gardiyanı soğuk silah ile yaraladılar. Filistinli iki esirin bu tepkisi, Filistinli esirlere daha fazla işkence uygulamak ve onlara daha kötü davranmak için Siyonist askerler için bahane oluşturdu. Bu bağlamda 400 Siyonist asker Nefha hapishanesini kuşatarak hapishaneye vahşice saldırıp, Filistinli esirleri şiddetle bastırdılar; öyle ki Esir İşleri Yüksek Kurulu Başkanı İsa Karaki yaptığı açıklamada Siyonist rejim hapishanelerinde olan Filistinli esirlerin çok kötü durumda olduklarını belirtti.

Bu arada, Esirler Enformasyon Ofisi cezaevleri idaresinin tüm cezaevlerinde Hamas üyesi esirlerin kaldığı bölümleri kapattığını ve Nefha Cezaevi'nde kalan Hamas üyesi 30 esiri bilinmeyen bir yere naklettiğini bildirdi. Hamas sözcülerinden Fevzi Berhum, 2 Şubat Çarşamba akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, esirleri hedef alan baskılarla ilgili uyarıda bulunarak, cezaevi intifadasına acil ve güçlü bir şekilde destek verilmesini istedi. Berhum, esirlere yönelik ihlalleri önlemek için her yönde hareket edilmesi ve girişimlerde bulunulması gerektiğini söyledi. Hamas sözcüsü, insan hakları örgütlerine de seslenerek, esirleri hedef alan baskılara ve günlük hale gelen ihlallere son vermek için harekete geçmeleri ve işgal rejimine baskı yapmaları çağrısında bulundu.

Aslında Siyonist askerlerce Filistinli esirlerin bastırılması adı altında uygulanan şiddet, onların Filistinlilere uyguladıkları işkence ve başvurdukları şiddeti örtbas etmek için bir bahanedir. Siyonist askerlerin Filistinli mahkümlara karşı şiddet ve kötü davranışlarının gerçek sebebi daha köklü sebepleri vardır.

Aslında siyonist rejim baskı ve şiddeti yoğunlaştırarak Filistinli direniş grupların iradesini kırmak ve onlara bir tehdit oluşturmak niyetinde. İsrail bu davranışları ile direniş güçlerine, direnmeye ve işgalci rejim ile savaşmaya devam etmeleri durumda şiddeti de tahammül etmeleri gerektiği mesajı veriyor. Fakat iki Siyonist gardiyanın Filistinli iki esir tarafından yaralanması, daha fazla şiddetin daha fazla direnişe sebep olacağı mesajı vermekte fakat korsan rejim bu mesajı anlamamakta ısrarlı.

Siyonist rejimin Filistinli esirler ve genelde tüm Filistinlilere karşı geniş şiddet eylemlerinin bir diğer gerçek ve köklü sebebi ise, batı dünyası ve BMGK’nin bu cinayetlere karşı sessiz kalmasından emin olmasıdır. Batı güçlerinin Siyonist İsrail cinayetlerine karşı davranışı ve tutumları, bu rejimin “barışa karşı cinayet, insanlığa karşı cinayet ve savaş suçu” gibi önemli konulardan müstesna olduğunu gösteriyor. Böyle bir ortamda siyonist İsrail, yasadışı ve illegal tutukluluk ve esirlik dönemlerini de bitiren Filistinli esirleri bile serbest bırakmaktan kaçınıyor. Bilal Kaid ise bu esirlerden biridir. Bilal Kaid 14 yıl 6 aylık hapis dönemini bitirmesine rağmen hala korsan rejimin hapishanelerinde bulunuyor. Bu konuya birçok örnek vermek ise mümkün. Ayrıca korsan rejimin hapishanelerinde uygulanan vahşi işkenceler veya gardiyanların ve siyonist doktorların ilgisizliği nedeni ile şehit olan birçok Filistinli esire değinmek mümkün. Şeyh Es’ad el-Vali ise bu şehitlerin son örneğidir. Şeyh aralık 2016’nın son günlerinde Siyonist İsrail yetkililerin ihmalkarlığı ve ilgisizliği nedeni ile Selmun hapishanesinde şehit oldu.

parstoday

Yorumlar