Siyonist Rejim Kudüs'ün Doğusunda Filistinlilere Ait Bir Evi Yıktı

İşgal yönetimi bu sabah (20 Şubat Pazartesi) Kudüs kentinin doğusunda yer alan bedevi Arapların yaşadığı bölgede Filistinlilere ait bir evi yıktı. 

Görüntülenme: 1763 Tarih: 21 Şubat 2017 04:56
Siyonist Rejim Kudüs'ün Doğusunda Filistinlilere Ait Bir Evi Yıktı

Kudüs'ün doğusundaki El-Han El-Ahmer bölgesinde bulunan Et-Tebne bedevi topluluğu üyelerinden Ebu Raid, işgal rejimine bağlı Sivil İdare yıkım ekiplerinin işgal güçleri eşliğinde bu sabah bölgeye baskın düzenlediğini söyledi.
Quds Press Haber Ajansı'na konuşan Ebu Raid, işgal güçlerinin El-Cehhalin Araplarından Hacı Fatıma Et-Tebne'ye ait prefabrik evi yıktığını bildirdi.
Ebu Raid, Filistinli kadının daha önce ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle evinin yıkılacağına dair ihtarname aldığını ifade etti.
Sivil İdare'nin dün El-Han El-Ahmer bölgesine baskın düzenleyerek aralarında evlerin, bir okulun ve bir caminin de bulunduğu 40 bina hakkında verilen yıkım kararlarını tebliğ ettiği kaydedildi.
İşgal yönetimi, 1999 yılında "E1" adlı planın kabul edilmesinden bu yana Kudüs'ün doğusundaki bedevi Arap topluluklarını hedef alıyor.
İşgal yönetiminin Kudüs'ün doğusunda Filistinli bedevilere ait 12 bin dönüm araziye Yahudi yerleşkesi inşası veya mevcut yerleşkelerin genişletilmesi amacıyla el koyduğu bildirildi.
 
fiem

Yorumlar