Hamas Sözcülerinden Hüsam Bedran: Mescid-i Aksa’ya Yönelik Saldırıların Artması Direnişi Artıracak

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Hüsam Bedran, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını artırmasına karşılık direnişin de saldırılarını artıracağını belirterek, Batı Yaka’daki mücahitlerin Mescid-i Aksa’yı yalnız bırakmayacaklarını söyledi. 

Görüntülenme: 2309 Tarih: 28 Mart 2017 13:54
Hamas Sözcülerinden Hüsam Bedran: Mescid-i Aksa’ya Yönelik Saldırıların Artması Direnişi Artıracak

İşgal güçlerinin dünden bu yana Mescid-i Aksa bekçilerini gözaltına almasının tehlikesine dikkat çeken Bedran, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın çağrılarının yoğunlaştığını ifade etti.
Mescid-i Aksa bekçileri gözaltına alınırken işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu’nun da işgal rejimi parlamentosu Knesset üyelerine yeniden Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme izni verdiğini söyleyen Bedran, “Heykel Kadınları” adlı Yahudi örgütünün yaklaşık iki hafta sonra başlayacak Yahudi bayramında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme çağrısında bulunduğunu hatırlattı.
Bedran, Kudüs kenti ve 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan gençleri ve tüm Mescid-i Aksa aşıklarını Mescid-i Aksa’da nöbet tutmaya çağıran kampanyaya övgüde bulunarak, Mescid-i Aksa’da nöbet tutma çağrılarının etkinleştirilmesi gerektiğini bildirdi.
Yahudi arkeologların Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskın sırasında bir arkeoloğun Mescid-i Aksa’dan taş çalma girişiminde bulunması üzerine Mescid-i Aksa bekçileri Siyonist arkeoloğa engel olmuş ve bu sırada işgal güçleriyle Mescid-i Aksa bekçileri arasında gerginlik yaşanmıştı. Söz konusu olayın ardından işgal güçleri dünden bu yana on bekçiyi gözaltına alırken dördünü bu sabah erken saatlerde serbest bıraktı.  
 
fiem

Yorumlar