Hizbullah'tan Açıklama: Filistin Halkı Yalnız Değildir

Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, Arap uzlaşmacı ülkelerin Siyonistlerin suç ve cinayetleri karşısında sessiz kalmasını eleştirerek, süper güçlerin de Tel Aviv’in suç ortağı olduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 1010 Tarih: 19 Nisan 2022 11:02
Hizbullah'tan Açıklama: Filistin Halkı Yalnız Değildir

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım Beyrut'ta düzenlenen Filistin Esirler Günü’nün yıldönümü merasiminde şunları söyledi: ‘Binlerce Filistinli 40 yılı aşkın süredir işgal rejiminde hapsediliyorken, insani vicdan ve insan hakları örgütleri nerede?!

Süper güçler ve bu güçlerin çevresindeki ülkeler, İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlerin karşılaştığı sorun ve olayları önemsemiyor.

Filistin'i destekleyen sloganlar atan herkes direnişe ortak olmalıdır.

Uzlaşmacı ülkeler, Filistinlilerin çektiği acı karşısında en asgari insani duygudan bile yoksundur.’

Bu ülkeler Filistinli esirleri umursamıyor, aksine Siyonist rejimin suç ve cinayetlerini örtbas ederek, bu rejim suç ortağı oluyorlar.

Filistin halkı savaş alanında yalnız değildir. Uzlaşmacı rejimlere dair de hiçbir umut yoktur.

BAE'nin İsrail liderlerini Yahudilerin Pesah (Hamursuz) Bayramı dolayısıyla tebrik etmesi, ancak bu baskıcı rejime karşı haykıranları asla dikkate almaması mantıklı mı?

Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki ilişkileri ve Bahreyn ile Tel Aviv arasındaki güvenlik koordinasyonunu normalleştirmek mantıklı mı?

Filistinli esirler cihat ve sabırla Filistin halkının azim ve iradesine yardım ediyorlar. Filistin halkı yalnız olmadıklarına, bölgedeki tüm direniş güçlerinin yanlarında olduğuna inansınlar.

Uzlaşmacı Arap ülkeleri ne Müslüman ne de Arap’tır. Bu ülkeler en azından Arap olduğundan, İslami açıdan ya da hatta insani açıdan Filistin'i desteklemeliydi. Siyonistlerin bölgede rezil olması çok iyi olacaktır.

Bu ülkeler ilişkilerini normalleştirmeden önce Filistin'i boğdular. Silah olmadan Filistin'e yardım edemeyiz. Bu nedenle özellikle askeri direniş olmak üzere direniş dikkate alınmalıdır.’

Şeyh Naim Kasım, İmam Humeyni'yi Filistin'e yardım etmek için fiili bir model olarak nitelendirdi ve şunları söyledi: ‘İmam Humeyni öncelikle Siyonist rejimin İran'daki büyükelçiliğini kapattı ve Filistin büyükelçiliğini açtı. Hizbullah da bu ülkenin toprakları tamamen özgürleşene kadar Filistin halkı ve direnişinin yanında duracaktır.’

Siyonist rejim güçlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik Cuma günü başlayan saldırıları bugüne kadar devam etmektedir. İşgalci Siyonist milisler ve yerleşimciler pazartesi günü, Mescid-i Aksa'ya tekrar saldırdı ve namaz kılan Filistinlileri camiden çıkardı.

Filistin kaynakları, pazartesi günü yaşanan çatışmalarda ve Siyonistlerin Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 12 Filistinlinin yaralandığını söyledi.

Pazar günü Filistinliler ile Siyonist işgalciler arasında Mescid-i Aksa yakınlarında çıkan çatışmalarda on beş Filistinli ve beş Siyonist yerleşimci yaralandı.

15 Nisan Cuma günü, İsrail güçleri Mescid-i Aksa'ya ve namaz kılan Filistinlilere saldırdı. Filistin Kızılay’ı Cumartesi sabahı yaptığı açıklamada, işgalci rejim güçlerinin işgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria'da Cuma günü düzenlediği saldırılarda toplam 344 Filistinlinin yaralandığı açıkladı. Aynı zamanda haber kaynakları da cumartesi gününe kadar süren çatışmalarda 400 Filistinlinin gözaltına alındığı belirtti.

Rasthaber

Yorumlar