İslami Cihad Lideri: Nablus Katliamının Mutlaka Cevabı Verilmelidir

Filistin'deki İslami Cihad Hareketi'nin Genel Sekreteri Ziyad En-Nehhale, dün (22 Şubat Çarşamba) Nablus'ta gerçekleştirilen katliamın işgal güçlerinin Filistin halkı aleyhine gerçekleştirdiği çok büyük bir zulüm olduğunu belirterek bunun mutlaka karşılığının verilmesi gerektiğini vurguladı.  

Görüntülenme: 301 Tarih: 23 Şubat 2023 17:36
İslami Cihad Lideri: Nablus Katliamının Mutlaka Cevabı Verilmelidir

En-Nehhale yaptığı basın açıklamasında; "Direniş hareketleri olarak bizim bu suçun karşılığını hiç tereddüt etmeden vermemiz gerekiyor." ifadesine yer verdi. 

En-Nehhale, Filistin halkının işgal zulmü karşısında yekvücut olduğunu belirterek bunu ispat edeceğini dile getirdi. 

Bu arada Filistin Alimler Birliği de işgal güçlerinin dün Nablus'ta gerçekleştirdiği katliam hakkında açıklama yaparak siyonist işgal rejiminin yürüttüğü savaşa karşı durmanın zamanının geldiğini dile getirdi. 

Filistin Alimler Birliği yaptığı basın açıklamasında Filistin Yönetimi'nden de zalim işgal rejimiyle sürdürdüğü güvenlik işbirliğine artık tamamen son vermesini, direnişin adamlarının işgalcilerin bütün bu zulümlerine cevap verebilmesi, onlara hak ettikleri dersi verebilmeleri için sahayı açmasını istedi. 

Filistin Alimler Birliği İslam ümmetine ve dünyanın tüm özgür insanlarına yönelttiği çağrıda da işgal güçlerinin bu zulümlerine ve katliamlarına karşı durmalarını ve Filistin halkının haklı davasına destek vermelerini istedi. 

İşgal güçlerinin dün Nablus'a düzenledikleri baskında gerçekleştirdikleri korkunç katliamda 11 kişi şehit edilmiş, bazıları ağır olmak üzere 100'den fazla insan da yaralanmıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar