Ziyad En-Nehale'den İran'a Teşekkür

Filistin İslami Cihad Hareketi genel sekreteri, İran'ın tam desteği olmasaydı Filistin halkının İsrail'e karşı duramayacağını söyledi. 

Görüntülenme: 141 Tarih: 31 Mart 2024 23:00
Ziyad En-Nehale'den İran'a Teşekkür

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nehale, cumartesi günü Tahran'da İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile düzenlediği ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Ziyad Nehale, İsrail'in 2023 yılı Ekim ayı başında Gazze halkına karşı başlattığı soykırım savaşından bu yana İran'ın Filistin halkının direnişini desteklemedeki önemli rolünü övdü.

İran'ın aktif diplomasisinin Filistin direnişinin konumunun netleşmesinde öncü bir rol oynadığını da sözlerine ekledi.

Filistin halkının İsrail'e karşı mücadelesinde nihai zafere ulaşacağını vurgulayan İslami Cihad lideri, Filistinlilerin kararlılığının tüm dünya halkları için örnek teşkil edeceğini söyledi.

Nehale, İran'ın, Filistin halkının direnişine verdiği sürekli desteğin ve Filistinlilerin haklarını savunmasının bedelini Tahran'a karşı uygulanan sayısız yaptırımla ödediğini de sözlerine ekledi.

İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney'e, İranlı yetkililere ve millete Filistin'i destekledikleri için teşekkür etti.

Hüseyin Emir Abdullahiyan: Filistin halkının daha fazla zaferine tanık olacağız

Cumartesi günü Tahran'daki ziyaretinin üçüncü gününde Nehale ve Emir Abdullahiyan bir araya gelerek, Gazze'deki son gelişmeleri ve İsrail'in Filistinlilere karşı sürdürdüğü soykırım savaşını ele aldı.

Emir Abdullahiyan, dünyanın gelecekte Filistin halkının ve direnişinin daha fazla zaferine tanık olacağından kuşku duymadığını söyledi.

İslami Cihad'ın Filistin halkının haklarını ve İsrail'in saldırgan eylemlerine karşı mücadelesini desteklemedeki önemli rolünü selamladı.

Filistinli direniş grupları arasındaki birlik ve beraberliğin, İsrail'e karşı verdikleri cesur mücadelenin ve halkın örnek direnişinin çeşitli siyasi, hukuki ve uluslararası cephelerde büyük zaferlerle sonuçlandığını söyledi.

İsrail'in giderek artan çok yönlü krizlerle karşı karşıya olduğunu sözlerine ekleyen İranlı üst düzey diplomat, Filistin halkının her zamankinden daha güçlü olduğunu ve dünya ulusları tarafından desteklendiğini, Tel Aviv rejiminin ise her zamankinden daha fazla nefret edildiğini ve izole edildiğini vurguladı.

Nehale ise İsrail'in Gazze Şeridi'ne karşı altı ay süren eşitsiz savaşına ve ABD'nin İsrail rejimine verdiği tam siyasi ve askeri desteğe rağmen Filistin halkı ve direnişinin İsrail'in stratejik hedeflerinden hiçbirine ulaşmasına izin vermediğini söyledi.

İslami Cihad lideri, Filistin halkının kendi iradesini İsrail’e ve müttefiklerine kabul ettireceğini ve nihai zafere ulaşacaklarına olan inancını dile getirdi.

İslami Cihad lideri daha önce Ayetullah Hamaney, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf ile görüşmüştü.

Nehale ayrıca, geçtiğimiz perşembe gecesi Tahran'da Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile de bir araya gelmişti.

tesnim

Yorumlar