Ziyad En-Nehale'den Önemli Açıklamalar

İslam İnkılabı Rehberi’nin tarihi tutumu; direnişin konumunun güçlenmesinde ve direnişin kabiliyetlerinin artırılmasında hiç şüphesiz önemli bir faktördür. Onun bu tavrı, İslam Cumhuriyeti’nin Filistin Direnişi’nin her zaman gerçek destekçisi olacağının güvencesidir. Bu nedenle, İslam İnkılabı Rehberi’nin Filistin Direnişi’ni desteklemekteki tarihi ve büyük rolünü her zaman yanımızda hissettik. Filistin’deki direniş güçlerinin siyonist proje karşısındaki vahdeti devam edecektir. 

Görüntülenme: 124 Tarih: 12 Ağustos 2024 22:19
Ziyad En-Nehale'den Önemli Açıklamalar

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamenei’nin bürosuna bağlı khamenei.ir internet sitesi HAMAS lideri şehid İsmail Heniyye ve İslami Cihad Lideri Ziyad En-Nehale ile gerçekleştirdikleri yaklaşık 15 dakikalık röportajın videosunun tamamını yayınladı. Siz kıymetli Kudüs Günü sitesinin takipçileri için bu tarihi röportajın ikinci bölümünün yani Ziyad En-Nehale ile yapılan röportajın tercümesini yayınlıyoruz.  

SUNUCU: ‘Hacı Ziyad En-Nehale! Bize bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederiz. Aksa Tufanı operasyonunun üzerinden yaklaşık 10 ay geçerken, Direniş Ekseni’nin bir başka kesimi de Tel Aviv'in kalbine saldırılara başladı ve siyonistleri büyük ölçüde deniz kuşatması altına almayı başardı. Ayrıca Yemen ve kuzey cephesindeki operasyonlar bölgedeki siyonist yerleşim birimlerinin boşaltılmasına neden olmuş ve siyonist ordu yenilgiye uğratılmıştır. On ay süren savaş ve kuşatma sonrasında direnişin gücünün artmasının nedenleri ve etkenleri nelerdir? Savaş devam ederse Direniş Cephesi’nin farklı alanlardaki bundan sonraki adımları neler olacak?’ 

ZİYAD EN-NEHALE: ‘Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Öncelikle direnişin 10 ay boyunca süren bu kararlılığı ve istikrarı, inşaallah zafere kadar devam edecektir. ‘Düşmana karşı gücünüzün yettiğince kuvvet ve besili atlar hazırlayın’ (Enfal Suresi 60) ayeti uyarınca bu hazırlanış; ilk önce toplumun Kur’an ve İslam kültürü ışığında sağlıklı ve sağlam bir metodla hazırlanması ve ayrıca direniş güçlerinin mücadele ve cihada hazır hale getirilmesidir. Bu iki temel husus, sahada, Filistin direnişi ve toplumunun istikrarının asıl etkenidir. Direniş güçleri ve mücahitler, sahada mücadele ve imtihan halindedir. Onların cihad faaliyetleri günbegün gelişmektedir. 

Ayrıca, düşmanın her gün Filistinli sivillere, çocuklara ve kadınlara karşı işlediği suçlar, Filistinli gençlerin ve mücahidlerin bu düşmanı cezalandırmaları için büyük bir motivasyon kaynağıdır. Siz, 10 aydır siyonist askerler karşısında direnen mücahitlerin sahadaki cesaret ve kahramanlıklarını, dünyanın bu güne kadar görmediği bir metodla araçların üzerine yürüyüp tankların tepesinden bombaları nasıl bıraktıklarını, siyonist askerlere ve araçlarına nasıl zarar verdirdiklerini gördünüz. Bu sahneler onlarca defa tekrarlandı. Sahadaki olumsuz şartlar nedeniyle birçok operasyonu da kaydedemedik.  

Filistin halkının bu tarihi direnişi bölgeye de uzanıyor. Filistin halkı bölgede, müttefiklerinin yani Direniş Ekseni’nin Filistin Direnişini desteklediğini  hissediyor. Bu konu çok önemlidir ve sadece savaş günleriyle alakalı değildir. Bu; İslam Cumhuriyeti ile Filistin Direnişi, Hizbullah ile Filistin Direnişi ve aynı şekilde Yemen’deki kardeşlerimizle aramızda var olan uzun süreli bir ilişkidir. Bu bölgenin tüm milletleri Müslümandır ve birbirlerine bağlıdır. Bölgedeki bu İslami vahdetin, ruhi ve teorik açıdan, Filistin milletinin direnişinde önemli bir etkisi vardır.  

İnşallah bu savaş düşmanın mağlubiyeti ile sonuçlanacaktır. Siyonist toplumdaki bölünmüşlüğün işaretleri görülmektedir. Sahada ve siyasette Filistin’in ve direnişin vahdeti de görülmektedir. Bunun en büyük delili; bugün Filistin’deki İslami Hareketin, Filistin’deki mücahitlerin ve direniş güçlerinin müzakerelerde ve siyasette tek ses olmasıdır. Direniş, Filistin milletini İsrail karşısında birleştirmiştir ve savaşın süresi ne kadar uzasa da İnşallah daha nice zaferlere ulaştıracaktır.’ 

SUNUCU: ‘Sayın Ebu Tarık (Ziyad En-Nehale)! Aksa Tufanı’nın başlamasından bu yana, İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamenei ile birkaç kez görüştünüz. Bu görüşmelerde hangi konu diğer konulara nazaran daha çok ön plana çıktı? Direniş Ekseni’nin muhtelif bileşenleri arasındaki uyum açısından bu görüşmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?’  

ZİYAD EN-NEHALE: ‘Öncelikle şunu söylemeliyim ki, İslam İnkılabı’nın büyük lideriyle görüşmek Filistin direnişi için yeni bir şey değil. İslam Cumhuriyeti kuruluşundan, kıyamından ve varoluşundan bu yana kapılarını her zaman Filistin direnişine ve Filistin milletine açmıştır. İmam Hamenei’nin görüşmeleri; kendisinin kalbi ve akli itikadı, direnişe açık desteği ve bölgedeki siyonist proje karşısındaki muhalif ve mücadeleci tavrı doğrultusunda devam ediyor. Bu tutumları, İslam Cumhuriyeti’nin Direnişi desteklemesinde ve İslam Cumhuriyeti’nin direniş güçlerine kucak açmasında önemli bir role sahiptir.  

Bu yüzden, İslam İnkılabı Rehberi’nin tarihi tutumu; direnişin konumunun güçlenmesinde ve direnişin kabiliyetlerinin artırılmasında hiç şüphesiz önemli bir faktördür. Onun bu tavrı, İslam Cumhuriyeti’nin Filistin Direnişi’nin her zaman gerçek destekçisi olacağının güvencesidir. Bu nedenle, İslam İnkılabı Rehberi’nin Filistin Direnişi’ni desteklemekteki tarihi ve büyük rolünü her zaman yanımızda hissettik. Filistin’deki direniş güçlerinin siyonist proje karşısındaki vahdeti devam edecektir.’ 

Not: Bu röportajın videosunu da Türkçe altyazılı şekilde paylaşacağız inşallah.  

kudusgunu.com

Yorumlar