Raid Salah: "İşgal Rejimi Mescid-i Aksa'yla İlgili Büyük Bir Olaya Hazırlanıyor"

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah, işgal rejiminin Mescid-i Aksa'yla ilgili "bomba" olarak nitelediği büyük bir olaya hazırlandığını ve bu yönde kendilerine bazı Arap ülkelerinden uyarılar geldiğini söyledi. 

Görüntülenme: 1648 Tarih: 29 Ocak 2015 16:58
Raid Salah:

Şeyh Raid Salah, El-Quds kanalında dün akşam (28 Ocak Çarşamba) yayınlanan bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa'yla ilgili planların hayata geçirilmesini isteyen Siyonistlerin seslerini yükseltmeye başladıklarına dikkat çekerek, "Fakat ömürleri ve işgal rejiminin ömrü o planları hayata geçiremeyecek kadar kısa olacak" dedi.

Siyonist partilerin seçimler için kıyasıya rekabete gireceği önümüzdeki günlerin daha sıcak geçmesinin beklendiğini ifade eden Şeyh Raid Salah, Filistinlilerin işgalcilerin planlarına karşı koymaya hazır olduklarını bildirdi.

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Iyad Medeni'nin işgal yönetiminin izniyle Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı ziyaretini "hata" olarak niteleyen Şeyh Raid Salah, söz konusu ziyaretin işgal rejiminin yararına olduğunu belirtti.

Şeyh Raid Salah, işgal yönetiminin geçtiğimiz günlerde Kudüs halkına destek oldukları gerekçesiyle dört yardım kurumunu kapattığını ve binden fazla Filistinliyi Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırdığını söyledi.

Yorumlar