İslami Cihad Heyeti El-Arabi ve Ezher Şeyhi'yle Bir Araya Gelecek

Mısır'ın başkenti Kahire'de görüşmelerini sürdüren Ramazan Şellah başkanlığındaki İslami Cihad hareketi heyetinin bugün (2 Mart Pazartesi) Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El-Arabi ve El-Ezher Şeyhi Ahmed Et-Tayyib ile bir araya geleceği ifade edildi.  

Görüntülenme: 1888 Tarih: 02 Mart 2015 09:19
İslami Cihad Heyeti El-Arabi ve Ezher Şeyhi'yle Bir Araya Gelecek

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Halid El-Bataş, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, heyetin gerçekleştireceği her iki görüşmede de Filistin'deki durum ile Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın karşı karşıya olduğu saldırılar ve Yahudileştirme faaliyetlerinin ele alınacağını söyledi.

Görüşmelerde ayrıca Kudüs ve Gazze Şeridi sakinlerinin çektiği sıkıntıların hafifletilmesi ve yeniden imar çalışmalarının hızlandırılmasının konuşulacağını belirten El-Bataş, Filistin uzlaşı dosyasının tamamlanması konusunda Mısır'ın yeniden rol oynamasının ve Arap bölgesindeki gelişmeler ışığında Filistin davasının geri plana itilmekten korunması gerektiğinin dile getirileceğini ifade etti.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Şellah başkanlığındaki heyet iki gündür Kahire'de Mısırlı yetkililerle Filistin sahasıyla ilgili askıda kalan konuları görüşüyor. Heyet, İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk ile de bir araya geldi.

fiem

Yorumlar