İşgal Polisi Mescid-i Aksa'da Filistinli Kız Çocuğa Saldırdı

Mescid-i Aksa'nın avlusunda bu sabah (15 Mart Pazar) bir işgal polisinin tekbir getirdiği gerekçesiyle 10 yaşındaki Filistinli bir kız çocuğa saldırdığı ve çocuğu iteklediği bildirildi.  

Görüntülenme: 1425 Tarih: 15 Mart 2015 15:13
İşgal Polisi Mescid-i Aksa'da Filistinli Kız Çocuğa Saldırdı

İslami Vakıflar Dairesi basın sözcüsü, işgal polisinin küçük kızı iteklemesi üzerine Mescid-i Aksa bekçilerinden Abdurrahman Şerif'in olaya müdahale ederek, işgal polisine "Niçin küçük bir kızı itekliyorsun?" diye tepki gösterdiğini, bunun üzerine kısa sürede çevresinde bir grup işgal polisinin toplandığını ve Şerif'i iteklediklerini, daha sonra Mescid-i Aksa bekçilerinin Şerif'in etrafında toplanarak işgal polislerinin saldırısına uğramasına engel olduklarını söyledi.

Yahudi yerleşimcilerden bir grubun Kubbetu's-Sahra Mescidi'ne giden merdivenlere çıkarak ayin yapmak istediğini kaydeden sözcü, Mescid-i Aksa'da nöbet tutan cemaatin yüksek sesle tekbir getirerek Yahudi yerleşimcileri protesto ettiğini ve ayin girişimlerine engel olduğunu açıkladı.

82 kişiden oluşan Yahudi yerleşimci grubu bu sabah işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Baskına katılan Yahudi yerleşimcilerden 32'sinin Heykel Dağı Korumaları öğrencileri olduğu bildirildi.

fiem

Yorumlar