İşgal Yönetimi İslami Hareket Üyesi Avukatın 6 Ay Kudüs'e Girişini Yasakladı

"Kudüsümüz" Enformasyon Merkezi "QPress", işgal ordusu İç Cephe Komutanı Eyal Eizenberg'in 1948'de işgal edilen topraklarda faaliyet gösteren İslami Hareket Siyasi Birimi üyesi Avukat Halid Zebariga'nın 10 Mart'tan 9 Eylül'e kadar altı ay süreyle Kudüs'e girişinin yasaklanması emri verdiğini bildirdi.  

Görüntülenme: 1341 Tarih: 15 Mart 2015 06:15
İşgal Yönetimi İslami Hareket Üyesi Avukatın 6 Ay Kudüs'e Girişini Yasakladı

Avukat Zebariga'nın Kudüs'e giriş yasağından Beyt Hanina'daki ofisine gidişinin istisna tutulduğu ve Zebariga'nın ofise gidip gelirken izlemesi gereken yolun harita üzerinde belirlenerek kendisine kararla birlikte iletildiği kaydedildi.

"QPress" Merkezi'nin bugün (15 Mart Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiriye göre, Avukat Zebariga, kararı kınayarak Kudüs'e giriş yasağının işgal yönetiminin yakalandığı histeri halinin kanıtı olduğunu söyledi.

İşgal yönetiminin Kudüs halkının tüm güç unsurlarını birer birer çözmek istediğini ve Kudüs halkını sahipsiz bırakmayı hedeflediğini belirten Zebariga, bütün bunların işgal rejiminin planlarını hayata geçirme çabasının ürünü olduğuna dikkat çekti.

İslami Hareket sözcüsü Avukat Zahi Nuceydat da Halid Zebariga'ya verilen Kudüs'ten uzaklaştırılma cezasını kınadı ve işgalcilere seslenerek "Bin tane daha uzaklaştırma kararı çıkarsanız da Kudüs ve Mescid-i Aksa yine yalnız kalmayacak" dedi.

fiem

Yorumlar