Ofer Cezaevi'nde Çocuk Esirlerin Sayısı 99'a Ulaştı

İşgal rejimine ait Ofer Cezaevi'nde tutulan Filistinli çocuk esirlerin temsilcisi Abdülfettah Devle, cezaevinde yatan çocukların sayısının 99'a ulaştığını ve dörtte birinin Mart ayında gözaltına alındığını söyledi.  

Görüntülenme: 1137 Tarih: 31 Mart 2015 11:11
Ofer Cezaevi'nde Çocuk Esirlerin Sayısı 99'a Ulaştı

Ofer Cezaevi'nde tutulan çocuklardan 33'ünün fiili hapis cezası mahkumu olduğunu belirten esir Abdülfettah Devle, 20 çocuğun da çeşitli hastalıklardan muzdarip olduğunu, hasta çocuklar arasında anemi hastası olduğu halde işgal yönetiminin cezaevinde tutmaya devam ettiği Halid Eş-Şeyh'in de bulunduğunu ifade etti.

Filistinli Esir Kulübü de bugün (30 Mart Pazartesi) yayınladığı bildiride, esir çocuklardan edinilen bilgilere göre çoğunun gece saatlerinde gözaltına alındığını, yanlarında ailelerinden hiç kimse yokken sorguya çekildiklerini, yaşlarının küçüklüğüne bakılmadan ve çocuklarla ilgili uluslararası hukuk dikkate alınmadan yetişkin muamelesine tabi tutulduklarını söyledi.

İşgal rejimine ait Ofer Cezaevi'nde Mecdu ve Hasharon cezaevlerine nazaran en yüksek sayıda Filistinli çocuk esir bulunduğu ifade edildi.

fiem

Yorumlar