Şeyh İkrime'den Siyonist Rejime Uyarı!

Mescidi Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri, Siyonist İskan Bakanı'nın Kubbetu’s-Sahra’nın içindeki onarım işlerinin durdurulmasıyla ilgili yaptığı açıklamaları kınadı.  

Görüntülenme: 1460 Tarih: 18 Nisan 2015 12:14
Şeyh İkrime'den Siyonist Rejime Uyarı!

Dün Mescidi Aksa’da verdiği hutbede, Mescidi Aksa’nın sadece Müslümanlara ait olduğunu belirterek, Müslümanların Mescidi Aksa'yı onarma, ona sahip çıkma ve koruma noktasında oldukça hassas olduklarını söyledi.

Siyonist işgal rejiminin Mescidi Aksa’da namaz kılan, nöbet tutan, ilim öğrenen ve onu korumaya çalışan insanları sürgün etmesini de kınayan Şeyh İkrime Sabri, Filistinlileri susturmayı amaçlayan bu tür politikaların başarısız kalacağını, bu tür uygulamaların Müslümanların Mescidi Aksa’ya sahip çıkma arzularını artırmaktan başka bir şeye yaramayacağını ifade etti.

Filistin halkının hayatına müdahale eden işgal rejimi onun Mescidi Aksa ile olan irtibatını kesmek istiyor. Bunun için camide olanları taciz ediyor, namaz kılanları engelliyor, ilim talebelerine sıkıntı veriyor, özel güvenliğine baskı kuruyor, Şeyh Raid Salah gibi Mescidi Aksa'yı savunmak için çaba gösteren duyarlı Müslümanların camiye girmelerini yasaklıyor.

fiem

Yorumlar