İslami Hareket Mescid-i Aksa Konusunda Uyardı!

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket, işgal yönetiminin Mescid-i Aksa'da köklü değişiklikler yapmayı planladığını söyledi.  

Görüntülenme: 1422 Tarih: 07 Mayıs 2015 17:02
İslami Hareket Mescid-i Aksa Konusunda Uyardı!

Şeyh Raid Salah'ın başkanlığını yaptığı İslami Hareket, bugün (7 Mayıs Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal yönetiminin çirkin emellerini hayata geçirebilmek için Mescid-i Aksa'da bulunan cemaati baskılarla ve çetelerin tavırlarına benzer uygulamalarla korkutmaya çalıştığını ifade etti.

İşgal güçlerinin baskılarının Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya giderek namaz kılma ve nöbet tutma kararlılıklarını artıracağını belirten İslami Hareket, Kudüs'te ve 1948'de işgal edilen Filistin topraklarında yaşayan Filistinlilere çağrıda bulunarak Mescid-i Aksa'ya daha yoğun bir şekilde gitmelerini istedi.

İslami Hareket, kendi sorunlarıyla ne kadar meşgul olursa olsun İslam ümmetinin Mescid-i Aksa'dan vazgeçmeyeceğini hatırlattı.

İşgal polisi son günlerde Yahudi yerleşimcilerin baskınlarını protesto ettikleri gerekçesiyle cemaatten çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı.

Bu arada, Kudüs ve Mescid-i Aksa İşleri Enformasyon Merkezi, işgal güçlerinin Nisan ayında 23 Filistinliyi Mescid-i Aksa'nın avlusunda veya kapılarından çıkarken gözaltına aldığını ve bazılarına çeşitli sürelerde Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma cezası verdiğini bildirdi.

fiem

Yorumlar