Hıdır Adnan Direniyor

Siyonist işgal rejiminin, hakkındaki idarî hapis cezasını herhangi bir gerekçeye dayandırmadan üçüncü kez uzatmasına karşı açlık grevi başlatan Filistin'deki İslâmî hareketin ileri gelenlerinden Hıdır Adnan bugün (8 Mayıs Cuma) dördüncü gününde eylemine devam ediyor.  

Görüntülenme: 1626 Tarih: 08 Mayıs 2015 08:00
Hıdır Adnan Direniyor

37 yaşında olan Hıdır Adnan 2011 yılında işgal zulmüne tepki amacıyla 66 gün sürdürdüğü açlık greviyle rekor bir direniş göstermişti. Daha sonra özgürlüğüne kavuşan Adnan, 8 Temmuz 2014 tarihinde işgal güçleri tarafından yeniden gözaltına alındı ve hemen hakkında idari hapis cezası uygulaması başlatıldı. İşgal rejiminin sadece Filistinlilere karşı başvurduğu idari hapis cezası ise herhangi bir dava dosyası açmadan, suçlamada bulunmadan sadece savcı kararıyla verilen hapis cezalarına deniyor. İşgal mahkemesi savcısı bu cezayı altı aya varan sürelerle on kereye kadar uzatabiliyor.

Hıdır Adnan'ın babası, kendisinin yaklaşık iki ay önce oğlunu cezaevinde ziyaret ettiğinde onun, hakkındaki idari hapis uygulamasının tekrar edilmesi durumunda açlık grevi başlatacağını söylediğini dile getirdi.

Adnan'ın babası diğer esirlerden, özellikle idari hapis uygulamasına tabi tutulanlardan oğlunun mücadelesine destek vermelerini ve işgal rejiminin oğlunu tek kişilik hücreye kapatmasına fırsat vermemelerini istedi.

fiem

Yorumlar