Hıdır Adnan'ın Ailesinden Çağrı Var!

İşgal zindanlarında idari hapis cezasıyla tutulan İslami Cihad Hareketi lideri Şeyh Hıdır Adnan'ın ailesi, Cenin kentinin güneyindeki Arabe beldesinde düzenlenen ve onlarca kişinin katıldığı gösteride, 17 gündür açlık grevinde olan Hıdır Adnan'a destek için resmi ve sivil düzeyde harekete geçilmesini istedi.  

Görüntülenme: 1726 Tarih: 23 Mayıs 2015 21:08
Hıdır Adnan'ın Ailesinden Çağrı Var!

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, Şeyh Hıdır Adnan'ın babası Hacı Adnan'ın Arabe beldesindeki cami önünde dün (22 Mayıs Cuma) düzenlenen gösteride yaptığı konuşmada, işgal yönetiminin özgür insanlara karşı silah olarak kullandığı idari hapis cezası uygulamasını protesto amacıyla açlık grevine başlayan oğluna destek olunması çağrısında bulundu.

Oğlu Hıdır Adnan'ın açlığa aşık olmadığını ve şöhret için açlık grevi yapmadığını ifade eden Hacı Adnan, Filistinli esirin tüm istediğinin ailesinin ve çocuklarının yanında özgürce yaşamak olduğunu söyledi.

Hacı Adnan, oğlunu ziyaret eden Tel Aviv kentindeki Kızılhaç müdürüyle görüştüğünü ve Şeyh Hıdır Adnan'ın sağlıklı ve moralinin yüksek olduğunu öğrendiğini bildirdi.

Esirler eski bakanı ve eski esir Vasfi Kubha da yaptığı konuşmada, Şeyh Hıdır Adnan'ın açlık greviyle verdiği mücadelenin tüm esirlerin mücadelesi olduğunu ifade etti.

Yorumlar