Ebu Merzuk Ramazan Şallah'ı Savundu

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Mısır Adalet Bakanı Ahmed Ez-Zend'in İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Şellah'ın 11 yıl önce Şeyh Ahmed Yasin'e düzenlenen suikasta karıştığı iddiasını yalanlayarak Şellah'ı savundu.  

Görüntülenme: 1633 Tarih: 24 Mayıs 2015 02:13
Ebu Merzuk Ramazan Şallah'ı Savundu

Ebu Merzuk, bugün (24 Mayıs Pazar) sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ramazan Şellah'ı "abi" olarak niteleyerek, İslami Cihad liderinin suçlanamayacağını söyledi.

Sıradan bir insanın dahi böyle bir ithamda bulunamayacağını ifade eden Ebu Merzuk, Mısır Adalet Bakanı'nı kastederek, sorumluluk sahibi bir yetkilinin bu tür asılsız iddialarda bulunmaması gerektiğine dikkat çekti.

İslami Cihad Genel Sekreteri'ne övgüde bulunan Ebu Merzuk, Ramazan Şellah'ın cihat yolunu çizdiğini ve şehadete teşvik ettiğini, kardeşlerini ve öğrencilerini bu yola yönlendirdiğini, kendisinin de onlardan önce şehadeti temenni ettiğini söyledi.

Mısır'da geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanı olarak atanan Ez-Zend, Şeyh Ahmed Yasin'in yerini işgal güçlerine İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Şellah'ın bildirdiğini iddia etmişti.

fiem

Yorumlar