Batı Yaka Ve Kudüs'te Eylemler

Dün gece işgal altındaki Batı Yaka'nın ve Kudüs kentinin çeşitli bölgelerinde meydana gelen olaylarda iki Filistinli ve bir Yahudi yerleşimci yaralandı.  

Görüntülenme: 1251 Tarih: 21 Haziran 2015 23:49
Batı Yaka Ve Kudüs'te Eylemler

Quds Press Haber Ajansı'nın Filistinli kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Ramallah kentinin batısındaki Ra's Kerker köyü sakinlerinden Rahime Semhan isimli kadın, ailesiyle içinde bulundukları aracın Cuma günü ikindi saatlerinde bir Yahudi yerleşimcinin öldürülmesi ve ikisinin de yaralanması eyleminin gerçekleştirildiği bölgenin yakınlarında, Ra's Kerker ve Deir İbzi' köyleri arasındaki köprü üzerinde kurulu kontrol noktasında Yahudi yerleşimcilerce taşlanması sonucu yaralandı.

Bu arada aynı kaynaklar, işgal ordusu piyadelerinin Deir İbzi', Kefer Ni'me ve Ra's Kerker köyleri arasında arama yaptığını bildirdi.

Ramallah'ta Filistinlilere ait topraklar üzerinde kurulu Pisgat Yahudi Yerleşkesi yakınlarında da Filistinli bir gencin işgal askerlerinin açtığı ateş sonucu ayağından yaralandığı ve yarasının orta derecede olduğu kaydedildi.

Kudüs kenti Babu'l-Amud Mahallesi'nde ise Filistinli gençlerin taşladığı bir Yahudi yerleşimcinin başından yaralandığı ifade edildi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Filistinli gençleri dağıtmak amacıyla çok sayıda ses bombası ve göz yaşartıcı bomba kullandığını, bir gencin de işgal güçlerince gözaltına alındığını söyledi.

fiem

Yorumlar