Siyonist İsrail Kudüs'te Evleri Yıkacak

Siyonist işgal rejimi, işgal altındaki Kudüs’e bağlı Ebu Dis ve Silvan beldelerinde onlarca aileye yıkım ve tahliye kararı tebliğ etti.  

Görüntülenme: 1285 Tarih: 09 Temmuz 2015 20:09
Siyonist İsrail Kudüs'te Evleri Yıkacak

Son yıkım kararlarıyla ilgili açıklamada bulunan Toprağı Savunma ve Yerleşim Birimlerine Karşı Direniş Komisyonu Başkanı avukat Bessam Bahr, Siyonist işgal rejimindeki “Sivil İdare”ye bağlı şahısların kalabalık bir grup işgal askeri himayesinde Arab Cehhalin olarak bilinen Ebu’n-Nevvar’daki bedevilerin yaşadığı bölgeyi kuşatıp kendilerine iki tebligat ulaştırdıklarını söyledi. İlk tebligatta, bir ay içinde Bevvabetu’l-Kudüs bölgesini boşaltıp 22 Temmuz 2015 tarihinde kendilerinin buradan nakledilmesiyle ilgili düzenlenecek toplantıya katılmaları, ikincisinde ise bölgede baraka yapanların bunu durdurmaları ve onlar içinde mahkemenin 6 Ağustos 2015 tarihinde bir oturum düzenleyeceği ve buna katılmaları gerektiği bildirildi.

Avukat Bahr yaptığı açıklamada iletilen son tebligatların, işgal rejiminin bütün bedevileri Ebu Dis’in doğusunda toplama planının bir parçası olduğunu, işgal rejiminin söz konusu bölgeyi biraz düzeltmesine rağmen buranın aslında eski bir çöplük olduğunu ve yaşamaya müsait olmadığını söyledi.

Siyonist işgal rejimi Yahudi yerleşimciler için bölgede yeni yaşam alanları açmak amacıyla Filistinlileri yurtlarından zorla göç ettirmeye çalışıyor bunun için de eve ve işyerlerini yıkıp kaldıkları yerlerde hayat kaynaklarını kurutuyor. 

fiem

Yorumlar