İslami Cihad Lideri Bu Sabah Serbest Bırakıldı

İslami Cihad Hareketi'nin Batı Yaka'daki önde gelen liderlerinden Şeyh Hıdır Adnan, idari hapis cezasını protesto amacıyla başlattığı ve 55 gün süren açlık grevinin ardından işgal yönetimine karşı zafer kazandı.  

Görüntülenme: 1655 Tarih: 12 Temmuz 2015 12:12
İslami Cihad Lideri Bu Sabah Serbest Bırakıldı

55 gün açlık grevi yapan İslami Cihad lideri, sabah saatlerinde serbest bırakıldı

İslami Cihad Hareketi'nin Batı Yaka'daki önde gelen liderlerinden Şeyh Hıdır Adnan, idari hapis cezasını protesto amacıyla başlattığı ve 55 gün süren açlık grevinin ardından işgal yönetimine karşı zafer kazandı. Adnan, bu sabah (12 Temmuz Pazar) erken saatlerde işgal güçleri tarafından serbest bırakıldı.

Cenin'deki Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, başta babası, eşi ve çocukları olmak üzere yüzlerce kişinin Arabe beldesi girişinde Şeyh Hıdır Adnan'ı karşıladığını ve Adnan'ın tekbir sesleri arasında evine kadar omuzlarda taşındığını söyledi.

Adnan'ı karşılamaya gelenler, özgürlüğüne kavuşan Filistinli esirin posterleri ile üyesi olduğu İslami Cihad'ın sancaklarını taşıdı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, Şeyh Hıdır Adnan'ın oldukça zayıflamış göründüğünü ve kendi başına yürüyemediğini, buna rağmen yüzündeki gülümsemenin değişmediğini ve işgalcilere karşı kazandığı zaferin sevincini eliyle zafer işareti yaparak ifade ettiğini bildirdi.

Özgürlüğüne kavuştuktan sonra medyaya herhangi bir açıklamada bulunmayan Adnan, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek gerçekleştirdiği açlık grevi eylemi ve şartları ile maruz kaldığı suikast girişimi hakkında bilgi vereceğini söyledi.

İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar