Siyonistler Kadir Gecesinde Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya Girmesini Engelliyor

İşgal güçleri, Kadir Gecesi öncesi işgal altındaki Kudüs kentinde güvenlik önlemlerini yoğunlaştırırken on binlerce kişinin mübarek geceyi ihya etmesinin beklendiği Mescid-i Aksa'da namaz kılmaya gelecekler için de kısıtlamalar getirdi.  

Görüntülenme: 1702 Tarih: 13 Temmuz 2015 03:27
Siyonistler Kadir Gecesinde Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya Girmesini Engelliyor

İşgal polisi tarafından dün yapılan açıklamada, Doğu Kudüs'ün dört bir yanında bugün (13 Temmuz Pazartesi) erken saatlerden Salı günü akşamına kadar binlerce polisin görevlendirileceği ifade edildi.

İşgal güçleri, Kadir Gecesi'ni ihya için Mescid-i Aksa'ya gireceklerin yaşlarını ilan ederek, 12 yaşından küçük çocukların, 50 yaşından büyük erkeklerin ve 30 yaşından büyük kadınların izinsiz giriş yapabileceklerini, bunların dışında kalan Filistinlilerin Kudüs kentine giriş için önceden izin almaları gerektiğini duyurdu.

Bu arada, işgal güçlerinin tüm kısıtlamalarına rağmen Filistinlilerin dün geceden itibaren Mescid-i Aksa'ya akın etmeye başladıkları ve Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinden gelen Filistinlilerin kaçak yollarla Kudüs'e girmeyi başardıkları bildirildi.

Kudüs milletvekillerinden Muhammed Tavtah, Filistinlilerden Kadir Gecesi'nde Mescid-i Aksa'ya gitmelerini isterken, Filistinli aktivistler de sosyal paylaşım sitelerinde "Kadir Gecesi Mescid-i Aksa'da" sloganıyla gençleri mübarek geceyi Mescid-i Aksa'da ihya etmeye teşvik amacıyla kampanya başlattı.

fiem

Yorumlar