Filistinli Esirler Tıbbi İhmale Maruz Kalıyor

Filistin Esir Kulübü, Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan Filistinli hasta esirlerin kasıtlı tıbbi ihmale maruz kalmaları ve gereken tedaviyi görmemeleri sebebiyle ciddi sağlık sorunları yaşadıklarını, bunlardan Muhammed İbraş ile İbrahim El-Ğasin’in sağlık durumlarının fazlasıyla kötüleştiğini belirtti.  

Görüntülenme: 1067 Tarih: 15 Temmuz 2015 12:58
Filistinli Esirler Tıbbi İhmale Maruz Kalıyor

Esir Kulübü avukatlarından biri, üç müebbet ve 35 yıl hapis cezasına mahkûm edilen Filistinli esir Muhammed İbraş’ı (36) ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, İbraş’ın çok ciddi sağlık sorunları yaşadığını, göz, kulak ve ellerinden yıllar önce ameliyat olması gerektiğini, ancak bu ameliyatlar gerçekleşmediği için yıllardır bu durumunda bırakıldığını söyledi. Muhammed İbraş kendisine karşı düzenlenen operasyon sırasında işgal askerlerinin ateş açması sonucu yaralanmış ve yaralı haliyle tutuklanmıştı. Cezaevinde tıbbi ihmale maruz kalması sonucu bacaklarından biri felç olmuştu.

Avukatın ziyaret ettiği diğer bir esir ise İbrahim El-Ğasin (38) oldu. Filistinli esir avukata boynunda 10 cm’lik bir şişlik olduğunu ve uyurken kendisini fazlasıyla rahatsız ettiğini, sol gözünde görme bozukluğu olduğunu, migren ağrıları çektiğini, mide ve bağırsaklarında da sıkıntılar yaşadığını aktardı.

Filistinli esir El-Ğasin 2009 yılındı tutuklandı ve şu anda Rimon Cezaevinde tutuluyor.

Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan 7000’e yakın Filistinli esir arasında yüzlerce hasta var ve bunlara gereken tedavi imkânı sağlanmıyor. Şimdiye kadar işgal zindanlarında tıbbi ihmal sebebiyle çok sayıda esir hayatını kaybetti.

fiem

Yorumlar