Siyonist Rejim'in Evlere Baskın Düzenlemesi Sonucu Çatışma Çıktı

Siyonist işgal güçlerinin bugün (16 Temmuz Perşembe) Kudüs'ün Ebu Diş mahallesinde bazı evlere baskınlar düzenlemesi üzerine Filistinli gençlerle işgalci askerler arasında çatışmalar meydana geldi. Yapılan baskınlarda ve meydana gelen çatışmaların ardından işgal güçlerinin sekiz Kudüslü genci tutukladığı haber verildi.  

Görüntülenme: 1491 Tarih: 16 Temmuz 2015 06:55
Siyonist Rejim'in Evlere Baskın Düzenlemesi Sonucu Çatışma Çıktı

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre işgalci askerlerin Ebu Diş mahallesine yaptıkları baskında Selame Arafat Hadidun (20) adında bir genci tutuklamasına Kudüslü gençlerin tepki göstermesi ve işgalci askerleri taşlamaları üzerine çatışmalar çıktı. Çatışmalarda herhangi bir yaralanma olayı olmadığı ifade edildi.

Çatışmaların daha sonra El-Ayzeriye beldesinde meydana geldiği, burada da Kudüslü gençlerin beldelerinden geçen askerlere tepki gösterdikleri ve üzerlerine taş attıkları, işgal askerlerinin de onların üzerine yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba attıkları ifade edildi. Buradaki olaylarda Kudüs ahalisinden bir bayanın baygınlık geçirdiği haber verildi.

İşgal güçlerinin dün de Eski Kudüs'ün Babu'l-Hadid mıntıkasında yer alan ve Şerif Şeravine adlı bir Filistinliye ait eve baskın düzenlemeleri üzerine gerginlik yaşanmıştı. İşgalci askerler Şeravine'nin evine baskın düzenledikten sonra sıkıca aramalar yapmış ve arama esnasında eşyalarını çirkin bir şekilde etrafa savurarak dağıtmışlardı. Şerif Şeravine'nin eşi Ummu Ala Şeravine, işgalcilerin baskında çok iğrenç bir yöntemle arama yaptıklarını, sonra da 19 yaşındaki oğulları Useyyid'i sorduklarını, onun işte olduğunu söylemeleri üzerine "öyleyse işte olduğundan emin olmak için arayın" dediklerini, ardından da evi terk ettiklerini ifade etti.

fiem

Yorumlar