Siyonistlere Ait İşel Cezaevinde Zulüm Artıyor

Hukuk merkezi, Siyonist işgal rejiminin İşel Cezaevinde bulunan Filistinli esirlerin işgalci cezaevi idaresi tarafından baskılara maruz kaldıklarını belirterek, gece baskınları ve aramaların hâlâ sürdüğünü ifade etti.  

Görüntülenme: 2877 Tarih: 20 Temmuz 2015 11:57
Siyonistlere Ait İşel Cezaevinde Zulüm Artıyor

Esirler ve Özgürleşenler İşleri Heyeti bugün (20 Temmuz Pazartesi) yaptığı açıklamada, İşel Cezaevinde bulunan esirlerin cezaevi idaresi tarafından tahrik ve baskılara maruz kaldıklarını, bu baskı ve tahriklerin Ramazan bayramı boyunca da sürdüğünü ifade ettiklerini duyurdu.

Hukuk merkezine bilgi veren hasta esirlerden Riyad El-Amur, İşel Cezaevi idaresinin hasta esirlere yönelik ihmalkâr tutumunu sürdürdüğünü, hastaların rahatsızlıklarını istismar ederek ilaçlar üzerinden pazarlık yaptığını ve onları sürekli baskı altında tuttuğunu söyledi.

Hak, hukuk ve ahlaki değerleri tanımayan işgal rejimi ve ona bağlı kurumlar Filistinlilere özellikle de esirlere yönelik insanlık dışı uygulamalarını sürdürüyor. Esirlere esir muamelesi yapmıyor, hasta esirlere gereken sağlık hizmetini sunmuyor, onlara yönelik tıbbi ihmal politikası uygulayarak hastalıklarının kronik hala gelmesine yol açıyor.

fiem

Yorumlar