Kudüs'te Tutuklama Furyası

Siyonist işgal güçleri bugün (24 Temmuz Cuma) sabahın erken saatlerinden itibaren Kudüs'te geniş çaplı tutuklama girişiminde bulundu. İşgal altındaki Eski Kudüs kısmında birçok yere baskın düzenleyen işgalci askerlerin gençlerden bazılarını tutuklayıp götürdüğü, bazılarının evlerine de istihbarat merkezlerine gidip ifade vermeleri için tebligat bıraktıkları haber veriliyor.  

Görüntülenme: 1407 Tarih: 24 Temmuz 2015 22:07
Kudüs'te Tutuklama Furyası

Tutuklananlardan, haber kaynaklarının isimlerini tespit edebildiği kişilerin bazıları şunlar: Muhammed Ebu Ferha, Muhammed Basiti, İyad El-Guc, Ömer İbrahim, Ahmed Şaviş, Abdullah Da'na, Muhammed Eş-Şaviş, Vahid Bekri ve Me'mûn Gays.

Bu tutuklamaların özellikle Siyon Mabedi'nin yıkılmasının yıl dönümü olduğunu ileri sürdükleri günlere denk geldiğine dikkat çekiliyor. Siyonist işgalcilerin bugünlerde Mescidi Aksa'ya yönelik baskınları çok olduğundan bu baskınlarda işgalcilere karşı çıkabileceğinden endişe ettikleri kişileri özellikle gözaltına aldıkları tahmin ediliyor. Dolayısıyla bu tür tutuklamalarla ve korkutmalarla yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa baskınlarında daha rahat ve cesaretli hareket etmelerinin sağlanması amaçlanıyor.

fiem

Yorumlar