Siyonistlerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Yahudi yerleşimcilerden bir grubun bu sabah (27 Temmuz Pazartesi) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesi nedeniyle Mescid-i Aksa'da gerginlik yeniden yükseldi.  

Görüntülenme: 1193 Tarih: 27 Temmuz 2015 07:35
Siyonistlerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'nın avlusunda cemaate ve baskınlara karşı nöbet tutanlara yönelik kışkırtıcı davranışlarda bulundukları bildirildi.

Yahudi yerleşimci grubunun başındaki rehberden sözde heykel hakkında hikayeler dinledikten sonra Es-Silsile Kapısı'na yönelerek Mescid-i Aksa'dan çıktığı, baskın sırasında Mescid-i Aksa cemaatinin yüksek sesle tekbir getirerek Yahudi yerleşimcileri protesto ettiği ifade edildi.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskın sırasında Mescid-i Aksa'nın kapılarında görevli işgal polisinin de içeriye girmek isteyen bazı gençlerin ve kadınların kimliklerine el koyduğu bildirildi.

Sözde "Heykel'in Harabı" yıldönümü münasebetiyle Yahudi yerleşimcilerin ve işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'ya dün düzenlediği baskın sırasında işgal güçlerinin şiddete başvurması, çok sayıda göz yaşartıcı bomba ve ses bombası kullanması sonucu Mescid-i Aksa cemaatinden birçok kişi yaralanmıştı.

fiem

Yorumlar