Dr. Ali Karadaği'den İslam Ülkelerine Mescid-i Aksa Çağrısı

Dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ali Karadaği, Siyonist çetelerin Filistin’in Batı Şeria bölgesinde Filistinlilere ait evleri ateşe verip 18 aylık bebek Ali Ed-Devabişe’yi şehit etmelerini kınadı.  

Görüntülenme: 1547 Tarih: 01 Ağustos 2015 03:32
Dr. Ali Karadaği'den İslam Ülkelerine Mescid-i Aksa Çağrısı

Karadaği cinayetle ilgili bir açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan açıklamada Dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri şunları ifade etti: “Uluslararası çevrelerin yanlı tutumları nedeniyle üzüntü duyuyoruz. Karar mekanizmalarını ellerinde bulunduran bu çevreler ve devletler, Filistin halkına karşı tecavüzlerine devam eden işgalci İsrail’e yönelik bazı kararlar alma yetkisine sahip oldukları halde sadece olayı kınamak ve üzüntülerine dile getirmekle yetiniyorlar.”

Sözü işgal rejimine de getiren Karadaği, “Bölgede insanların başına gelen bütün musibetlerin  ve yıkımın nedeni Siyonist işgaldir. Bölgede kalıcı bir çözüm işgalin ve Yahudi yerleşiminin son bulması, işgalcinin de yaptığı cinayetler nedeniyle cezalandırılmasıyla mümkündür” dedi.

İslam ümmetine, Müslüman ülkelere, idarecilere ve hükümetlere seslenen Karadaği, ümmetin birinci davası olan Filistin davasına karşı sorumluluklarını yerine getirmelerini, işgalciyi uluslararası kurum ve kuruluşlarda yargılamalarını, Filistin topraklarının özgürlüğü için intifada ve direnişi desteklemelerini, Filistin halkının adil haklarına kavuşmasını desteklemelerini istedi. 

fiem

Yorumlar