Mescid-i Aksa'da İsrail Bayrağı Açmak İsteyen Yahudi Yerleşimci Yakalandı

Mescid-i Aksa bekçileri ve cemaat, bu sabah (4 Ağustos Salı) Kubbetu's-Sahra sahanlığında işgal rejimi bayrağı açmak isteyen ve elindeki kesici aletle cemaate saldıran Yahudi yerleşimciyi yakaladı.  

Görüntülenme: 1621 Tarih: 04 Ağustos 2015 04:02
Mescid-i Aksa'da İsrail Bayrağı Açmak İsteyen Yahudi Yerleşimci Yakalandı

Mescid-i Aksa'ya bu sabah baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerden biri, Kubbetu's-Sahra sahanlığına sızarak işgal rejimi bayrağı açmak istedi. Yahudi yerleşimci, kendisini fark eden Mescid-i Aksa bekçileri ve cemaat sayesinde girişiminde başarılı olamadı.

Mescid-i Aksa bekçileri ve cemaat, yakaladıkları Yahudi yerleşimciyi darp ederken, işgal güçleri müdahale ederek Yahudi yerleşimciyi cemaatin elinden kurtardı.

Kudüs ve Mescid-i Aksa İşleri Enformasyon Merkezi "QPress"in konuyla ilgili yayınladığı bildiride, bu olayın ardından Mescid-i Aksa'da gerginliğin yükseldiği, işgal güçlerinin cemaate ve Vakıflar İdaresi görevlilerine şiddet kullanarak müdahalede bulunduğu ifade edildi.

Bildiride, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'daki Yazma Eserler Şubesi Müdürü Rıdvan Amr ile Mescid-i Aksa bekçilerinden beşini gözaltına aldığı belirtildi.

İşgal güçlerinin müdahalesi sonucu ayrıca bekçilerden Süleyman Ebu Meyyale ve Hamed Bedran'ın yaralandığı kaydedildi.

Yorumlar