Siyonistlerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Yahudi yerleşimcilerden bir grubun bugün (6 Ağustos Perşembe) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği ifade edildi.  

Görüntülenme: 1449 Tarih: 06 Ağustos 2015 11:58
Siyonistlerden Mescid-i  Aksa'ya Baskın

Medya kaynaklarından edinilen bilgiye göre, baskınlar için belirlenen sabah bölümünde 32 Yahudi yerleşimci Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

İşgal polisinin Mescid-i Aksa'nın avlusunda kışkırtıcı davranışlarda bulunarak dolaşan Yahudi yerleşimcileri baskın boyunca koruduğu ve Yahudi yerleşimcilerin daha sonra Es-Silsile Kapısı'na yönelerek Mescid-i Aksa'dan çıktıkları ifade edildi.

Mescid-i Aksa'nın yıkılarak enkazı üzerinde sözde heykelin inşa edilmesini isteyen Yahudi cemaatleri geçtiğimiz günlerde yaşananları protesto amacıyla önümüzdeki Pazar günü Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme ve kapıları önünde toplanarak işgal rejimi bayrağı açma çağrılarını yoğunlaştırdı.

Geçtiğimiz günlerde Mescid-i Aksa cemaati ve bekçileri, Kubbetu's-Sahra sahanlığına sızarak işgal rejimi bayrağı açmak isteyen ve elindeki kesici aletle cemaate saldıran bir yerleşimciyi yakalamıştı.

fiem

Yorumlar