Fas'ta Mescid-i Aksa İçin Gösteri Düzenlendi

Fas’ta faaliyet gösteren Adalet ve İhsan Cemaati, başkent Dar’ül-Beyza’da Siyonist işgal askerleriyle gaspçıların saldırılarına maruz kalan Mescidi Aksa ile dayanışma etkinliği düzenledi. Adalet ve İhsan Cemaati'nin düzenlediği etkinliğe kalabalık bir halk kitlesi katıldı.  

Görüntülenme: 1459 Tarih: 15 Ağustos 2015 00:37
Fas'ta Mescid-i Aksa İçin Gösteri Düzenlendi

Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan basın açıklamasında cemaat, “Aksamız Tehlikede” sloganıyla Kudüs ve Mescidi Aksa’ya destek için yapılan çağrılara cevap vermek üzere bu etkinliği düzenlediğini belirterek, Fas halkı olarak Filistin halkının yanında olduklarını ifade etti. 

Etkinliğe cemaatin üst düzey liderlerinden İrşad Meclisi üyesi Muhammed Barşi ve başkent teşkilatı liderlerinden Muhammed En-Nuveyni olmak üzere birçok lider ve ileri gelen kişi katıldı. Etkinliğin sonunda Ümmetin Sorunlarına Destek İçin Fas Heyeti üyesi Abdulhafiz Sakrat bir konuşma yaptı. 

Siyonist işgal askerleriyle gaspçıların Mescidi Aksa’ya baskınlarını artırıp Mescidi Aksa'da bekçilik yapan Kudüs halkına saldırmaları ve onları tartaklamaları, işgal askerlerinin camiye girip kirletmeleri istenen düzeyde olmasa da ümmet coğrafyasının bir çok yerinde protesto ediliyor. 

Yorumlar