El-Hatib: "Mescid-i Aksa'ya Destek Olun, Güvenlik Koordinasyonuna Son Verin"

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in başkan yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib, Filistin Yönetimi'ni işgal güçleriyle yapılan güvenlik koordinasyonuna Mescid-i Aksa'ya destek için son vermeye davet etti. 

Görüntülenme: 1326 Tarih: 08 Eylul 2015 19:42
El-Hatib:

Şeyh Kemal El-Hatib, işgal rejiminin kendini güvenlik açısından rahat hissettiğini ve Mescid-i Aksa'yı zaman bakımından Müslümanlarla Yahudiler arasında ikiye bölmeye çalıştığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan El-Hatib, Mescid-i Aksa'da yaşananların Kudüs kentini tümüyle Yahudileştirmek ve Mescid-i Aksa'ya el koymak isteyen işgal rejiminin uygulamalarının tehlikeli bir göstergesi olduğunu ifade etti.

İşgalcilerin ihlallerini tırmandırmalarının altında birkaç neden yattığını kaydeden El-Hatib, bu nedenlerin başında Ramallah'taki Filistin Yönetimi'nin işgal güçlerine karşılıksız hizmet olarak sunduğu ve Batı Yaka'da direnişi güçleştiren güvenlik koordinasyonu geldiğini söyledi.

İşgal rejimini rahat hareket etmeye sevk eden nedenlerden bir diğerinin de Arap ülkelerinin kendi iç işleriyle meşgul olmaları olduğunu belirten El-Hatib, bir diğer nedenin de işgal rejiminin kurumlarında fanatiklerin hâkimiyet kurmaları olduğunu bildirdi.

Şeyh Kemal El-Hatib, işgal rejimine yönelik caydırıcı adımlar atılmasını istedi.

Yorumlar