Siyonist Rejim Baskınlarla Mescid-i Aksa'yı Bölmek İstiyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, işgal rejimi Tarım Bakanı ve Yahudi yerleşimci sürülerinin Mescid-i Aksa'ya bugün işgal güçlerinin himayesinde düzenlediği baskının Mescid-i Aksa'yı bölme planlarına hizmet ettiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1432 Tarih: 13 Eylul 2015 16:42
Siyonist Rejim Baskınlarla Mescid-i Aksa'yı  Bölmek İstiyor

İzzet Er-Reşak, bugün (13 Eylül Pazar) sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'ya saldırmasının ve El-Kıbli Mescidi'nde yangın çıkarmasının işgalcilerin cinayetlerine eklenen tehlikeli bir gelişme olduğunu ifade etti.

İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek bekçileri ve ilim meclisleri öğrencilerini kovmasının tüm kırmızıçizgileri aştığını bildiren Er-Reşak, "Ne pahasına olursa olsun Mescid-i Aksa'nın bölünmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Baskınlara karşı Mescid-i Aksa'da nöbet tutan kadın ve erkek murabıtlara övgüde bulunan Er-Reşak, işgal güçlerinin cinayetlerinin murabıtları korkutamayacağını söyledi.

Hamas lideri, Filistin Yönetimi ve Arap ülkelerinin tepkisinin cılız olduğunu ve işgal güçlerinin ihlalleri karşısında yetersiz kaldığını ifade etti.

fiem

Yorumlar