Siyonist Askerler Mescid-i Aksa'da Saldırılarına Devam Ediyor (VİDEO)

Siyonist işgal güçleriyle, Yahudi çetelerin Mescidi Aksa’da namaz kılan, nöbet tutan ve işgalcinin burayı kirletmesini engellemeye çalışan Kudüslü kadınlara ve Mescidi Aksa muhafızlarına saldırmasından sonra cami içinde ve çevresinde havanın oldukça gergin olduğu belirtildi.  

Görüntülenme: 1315 Tarih: 17 Eylul 2015 17:26
Siyonist Askerler Mescid-i Aksa'da Saldırılarına Devam Ediyor (VİDEO)

Görgü şahitlerinin ifadesine göre, bugün (16 Eylül Çarşamba) Kıbli Mescidi tarafından Mescidi Aksa’ya girmeye çalışan Yahudi yerleşimcilere engel olmaya çalışan Filistinli kadınlara saldıran işgal güçleriyle, yerleşimcileri engellemeye çalışan üç Mescidi Aksa muhafızı Siyonistlerin saldırısına uğradı. Saldırı sonucu yaralanan muhafızlar hastaneye kaldırıldı.

Diğer taraftan işgal güçleri bugün sabah erken saatlerde Filistinli kadınların Mescidi Aksa’ya girmesine engel olurken, bütün kapılarda giriş ve çıkışları tuttuktan sonra bir grup Yahudi yerleşimcinin Meğaribe Kapısından içeri girip Mervani Kapısına oradan da Rahmet Kapısına kadar gezmelerine izin verdiler.

İşgal askerlerinin himayesinde Yahudi yerleşimcilerin içeri girdiğini gören Kudüslü kadın ve erkekler Silsile Kapısı önünde durup tekbir ve tehlillerle baskını engellemeye çalıştılar.

Dört gündür Mescidi Aksa’ya yönelik tecavüzlerini sürdüren işgal güçleri onlarca kişiyi yaralayıp tutuklarken, attıkları göz yaşartıcı bomba ve yangın bombaları da camide ciddi hasarlar meydana getirdi.

 

fiem

Yorumlar