Kudüs Bugün Çatışmalara Sahne Oldu

İsrail'in 40 yaş altı Müslüman erkekleri Aksa'ya almaması sebebiyle Filistinliler ile İsrail polisi arasında çatışma çıktı İsrail polisi 2 Filistinli genci gözaltına alırken yasağa tepki gösteren cemaate, ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etti.  

Görüntülenme: 1294 Tarih: 18 Eylul 2015 17:47
Kudüs Bugün Çatışmalara Sahne Oldu

İsrail'in 40 yaş altı Müslüman erkekleri Aksa'ya almaması sebebiyle Filistinliler ile İsrail polisi arasında çatışma çıktı
İsrail polisi 2 Filistinli genci gözaltına alırken yasağa tepki gösteren cemaate, ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etti
 
İsrail polisi, içinde Mescid-i Aksa'nın da bulunduğu Kudüs'ün etrafı surlarla çevrili Eski Şehri kuşatarak, barikatlar arkasından kimlik kontrolü yaptı. Şehrin ana girişlerinden Şam Kapısı'nda polisin 2 Filistinli genci gözaltına almak istemesine cemaat tepki gösterdi. Bunun üzerine atlı polis destekli İsrail güçleri ile Filistinliler arasında çatışma çıktı. 
İsrail güçlerine taş atarak direnen iki genç gözaltına alındı. Polisin kurduğu barikatların yüz metre kadar gerisinde yeniden toplanan cemaat cuma namazını sokakta geç saatte kılabildi.
 
Ayrıca Kudüs'ün Ra's el-Amud ve Vadi el-Cevz mahallelerinde de benzer olaylar yaşandı. Cuma namazını sokakta kılan cemaate İsrail güçleri ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle saldırdı. Filistinlilerin taş ve havai fişekle karşılık vermesinin ardından büyüyen olaylar ara sokaklarda bir müddet devam etti. 
 
Aksa'da 8 bin Müslüman namaz kılabildi
Öte yandan Mescid-i Aksa Müdürü Ömer Kisvani, AA muhabirine yaptığı açıklamada 8 bin civarında Müslümanın Aksa'da cuma namazı kılabildiğini belirtti. 
Söz konusu olaylar nedeniyle Kudüs'te ve diğer bölgelerde İsrail polisi ile Filistinliler arasında hala taşlı sopalı arbede yaşanıyor.

 

Kaynak : AA

 

Yorumlar