Siyonistlerin Mescid-i Aksa'yı İşgal Girişimlerinde Artış Var

Kudüs ve Mescid-i Aksa İşleri Enformasyon Merkezi (QPress) Takip ve Araştırma Bölümü, bu yılın başından itibaren Mescid-i Aksa'ya yaklaşık 10 bin işgalcinin baskın düzenlediğini açıkladı.  

Görüntülenme: 1625 Tarih: 22 Eylul 2015 23:57
Siyonistlerin Mescid-i Aksa'yı İşgal Girişimlerinde Artış Var

QPress tarafından dün (21 Eylül Pazartesi) yayınlanan ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan rapora göre, işgal güçleri bu yıl Mescid-i Aksa'ya dört büyük baskın düzenledi ve askeri baskınların tamamı Yahudi bayramlarında gerçekleştirildi.

Raporda, Ocak ayının başından 20 Eylül'e kadar Mescid-i Aksa'ya 9954 işgalcinin baskın düzenlediği, baskınlara katılanların çoğunun Yahudi yerleşimciler ve Yahudi cemaatlerin üyeleri olduğu ifade edildi.

Raporda ayrıca, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen işgalcilerden 8391'inin Yahudi yerleşimcilerden ve heykel örgütleri üyelerinden, 921'inin işgal istihbaratı görevlilerinden, 335'inin askeri elbiseleriyle keşif ve irşat gezisine katılan askerlerden, 307'sinin işgal rejimi tarihi eserler idaresi mühendislerinden, öğrencilerden ve özel kıyafetli güvenlik görevlilerinden oluştuğu bildirildi.

QPress'in yayınladığı raporda, yılbaşından bu yana Mescid-i Aksa'da veya kapılarında 277 kişinin gözaltına alındığı ve çoğunun Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma ile cezalandırıldığı belirtildi.

fiem

Yorumlar