Eski Esirler Siyonist İsrail'in Zulümlerini Anlattı

Siyonist işgal rejimi zindanlarından çıkan Filistinli esirler, Siyonist rejiminin Filistinli esirleri yatırım projesi olarak kullandığını ve esirler için sağlıklı koşulları oluşturmadığını ifade ediyorlar.  

Görüntülenme: 1586 Tarih: 26 Eylul 2015 13:55
Eski Esirler Siyonist İsrail'in Zulümlerini Anlattı

Sekiz yıllık bir esaretin ardından iki gün önce serbest kalan, Batı Yaka’nın Cenin Mülteci Kampı'ndan olan Filistinli esir Sami Es-Sa’di, Siyonist işgal rejiminin Filistinli esirleri ticari bir yatırım aracı olarak gördüğünü, onlar için cezaevinde oluşturduğu fonla, televizyon edinme, elektrik kullanma gibi ihtiyaçlar için para aldığını ve esirlerin üzerinden para kazandığını söyledi.

Mecdu Cezaevi idaresinin gayri insani ve gayri ahlaki tutumuna da değinen Es-Sa’di, işgalcinin cezaevinde hasta esirlere sadece ağrı kesici verdiğini belirtti.

Birkaç gün önce özgürlüğe kavuşan Hamas liderlerinden İbrahim Cebir ve Muhammed Şihab ise, işgal rejiminin idari cezalarla cezaevinde tutulan esirlerle, açlık grevindeki esirler için tek kişilik tecrit odaları oluşturduğunu belirttiler.

Filistin halkına seslenen eski esirler, işgalcinin baskı ve zulümlerine maruz kalan Filistinli esirlerin yanında yer almalarını, onları yalnız bırakmamalarını ve hasta esirlerin salıverilmesi için çaba göstermelerini istediler.

fiem

Yorumlar