Siyonist Güçler Mescid-i Aksa'yı Müslümanlardan Boşaltmaya Çalışıyor

Siyonist işgal güçlerinin Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına zemin hazırlamak için bugün sabah Mescidi Aksa’yı baskın ve saldırılara karşı korumaya çalışan Kudüslüleri buradan çıkarmak istemesi üzerine şiddetli çatışmalar başladı.  

Görüntülenme: 1305 Tarih: 27 Eylul 2015 23:30
Siyonist Güçler Mescid-i Aksa'yı Müslümanlardan Boşaltmaya Çalışıyor

Görgü şahitleriyle yerel kaynakların ifadelerine göre, işgal güçleri dün sabah Yahudi yerleşimcilerin girişlerini kolaylaştırmak için El-Meğaribe kapısını açıp burada nöbet tutan ve Aksa’yı korumaya çalışan Filistinlileri çıkarmak istedi. İşgal askerlerine karşı direnen ve çıkmak istemeyen cemaatle işgal askerleri arasında önce tartışma ardından da çatışma çıktı. Bu esnada bazı Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa’ya girmelerine buradaki Müslümanların tepki göstermeleri çatışmaları daha da şiddetlendirdi. Müslümanları tahrik eden, küçümseyen, alay eden Siyonistler Mescidi Aksa’da iddia edilen Süleyman Mabedi ile ilgili bilgi aldıktan sonra Es-Silsile Kapısına yöneldiler.

İşgal askerlerini ve Siyonist çeteleri tekbirlerle engellemeye çalışan ve direniş gösteren Kudüslülere saldıran işgal askerleri bazı gençlerin yanında orta yaşlı kadın ve erkeklerin kimliklerine el koydular.

fiem

Yorumlar