Açlık Grevi Direnişindeki Esirlere Tüm Dünya Duyarlı Olmalı

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar İşleri Heyeti Başkanı İsa Karakı’, Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan idari cezalı esirlerden açlık grevini sürdürenlerin çok kritik bir aşamaya girdiklerini belirterek, işgalcinin iradelerini kırmak için yoğun baskı uyguladığını, ciddi sağlık sorunlarına rağmen hastaneye kaldırmadığını ifade etti.  

Görüntülenme: 1444 Tarih: 27 Eylul 2015 19:54
Açlık Grevi Direnişindeki Esirlere Tüm Dünya Duyarlı Olmalı

Karakı’ bugün yaptığı basın açıklamasında 17 esirin açlık grevini sürdürdüğünü, hepsinin de tek kişilik hücrelere konulduğunu, bunlardan 7’sinin durumunun oldukça ağır olduğunu, durum böyle devam ederse önümüzdeki günlerde başka esirlerin de onlara katılacağını söyledi. 

Ayakta kalabilecek takatları kalmayan esirlerin hayatından endişe duyduklarını dile getiren Karakı’, açlık grevindeki esirlerin kilolarında düşüş olduğunu, kritik sürece rağmen işgalcinin “ya ölüm veya açlık grevini bırakma” sloganıyla karşılarına çıktığını kaydetti.

Karakı’ yaptığı açıklamada işgalcinin idari cezalara son vermesi, açlık grevindeki insanları serbest bırakması ve baskıları sonlandırması için siyasi, sivil ve küresel girişimlerin yapılmasını istedi.

fiem

Yorumlar