Mescid-i Aksa'da Çatışma Çıktı

Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen işgal güçlerine direnişleri sırasında bugün (28 Eylül Pazartesi) Kudüs'ün Eski Belde semtinde iki Filistinlinin saldırısına uğrayan işgal polisinin yaralandığı bildirildi.  

Görüntülenme: 1399 Tarih: 28 Eylul 2015 07:16
Mescid-i Aksa'da Çatışma Çıktı

İşgal radyosu, Eski Belde semtinde El-Meclis Kapısı yakınlarında saldırıya uğrayan işgal polisinin hafif yaralandığını belirterek, saldırıyla ilgili biri 18 yaşından küçük iki kişinin yakalandığını ve sorgularının sürdüğünü iddia etti.

İşgal askerleri ve polisleri, özel kuvvetler ve işgal istihbaratı görevlileri bu sabah Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek cemaate saldırdı, ses bombası ve göz yaşartıcı bomba ile plastik mermi kullandı.

İşgal güçlerinin bu sabah Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskın sırasında en az 30 Filistinlinin yaralandığı veya gözaltına alındığı ifade edildi.

Mescid-i Aksa'nın avlusunda işgal güçleriyle cemaat arasında çatışmalar yaşanırken, işgal güçlerinin cemaati El-Kıbli Mescidi'nden zorla uzaklaştırdığı bildirildi.

Cemaatin üzerine ses bombası, göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi yağdıran işgal güçlerinin bazı Filistinlilerin yüzüne de biber gazı sıktığı ve yüzleri yananların tedavi için hastaneye kaldırıldıkları belirtildi.

İşgal güçlerinin El-Kıbli Mescidi'nin pencerelerinin demirlerini keserek içeriye bomba attığı, atılan bombaların yer yer yangınlara neden olduğu, işgal güçlerinin bugünkü baskında da El-Kıbli Mescidi'ne girmeyi başaramadığı fakat mescitte büyük hasara neden olduğu kaydedildi.

fiem

Yorumlar