Siyonistler Mescid-i Aksa'ya Yine Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimcilerden oluşan gruplar bu sabah (29 Eylül Salı) işgal askerlerinin ve polislerinin yoğun güvenlik tedbirleri altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1412 Tarih: 29 Eylul 2015 16:47
Siyonistler Mescid-i Aksa'ya Yine Baskın Düzenledi

İşgal rejiminden yayın yapan 0404 sitesi, onlarca Yahudi yerleşimcinin işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini bildirdi.

Bu arada, işgal güçlerinin Yahudi yerleşimcilerin baskınını kolaylaştırmak amacıyla Mescid-i Aksa'da baskınlara karşı nöbet tutan murabıtlara baskı uyguladığı ifade edildi.

Yahudi cemaatleri, yerleşimcilere Yahudilerce kutsal sayılan bayram günlerinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme çağrısında bulunmuştu.

Filistinliler ise baskınların Mescid-i Aksa'nın Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman bakımından bölünmesi projesine hizmet ettiğini belirterek ve Yahudi yerleşimcilerin her gün sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine izin verildiğine dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskın sırasında çatışmalar yaşanmış ve işgal güçlerinin yoğun bir şekilde ses bombası, göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi kullandığı çatışmalarda onlarca Filistinli yaralanmıştı.

fiem

Yorumlar