Malezyalı Müslümanlar Mescid-i Aksa İçin Meydanlardaydı

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da bugün (2 Ekim Cuma) Mescidi Aksa'ya destek ve işgal rejiminin bu kutsal mabedi hedef alan uygulamalarına tepki amacıyla Öfke Günü eylemi düzenlendi. Malezya'da faaliyet yürüten kırk kadar sivil toplum kuruluşunun ortaklaşa düzenlediği gösteriye binlerce Malezyalı katıldı.  

Görüntülenme: 1379 Tarih: 02 Ekim 2015 09:24
Malezyalı Müslümanlar Mescid-i Aksa İçin Meydanlardaydı

Siyonist işgal rejimiyle diplomatik ilişkisi olmadığı için bu rejimin herhangi bir temsilciliğinin bulunmadığı Malezya'da göstericiler tepkilerini ABD Büyükelçiliğinin önünde dile getirdiler. Eylemciler siyonist işgal rejiminin Mescidi Aksa'ya yönelik saldırılarını ve kuşatmalarını lanetleyen sloganlar attılar.

Kudüs'ün Korunması Kampanyası adlı organizasyonun genel yönetimi adına açıklama yapan Dr. Muhammed Al-Reymi "Öfke Günü" adıyla bu eylemi düzenleyen organizasyonun Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya, buralardaki kutsal değerlere sahip çıkma ve Mescidi Aksa'nın murabıtlarına destek amacıyla kültürel ve medyatik faaliyetlerini sürdüreceğini söyledi.

ABD'nin Kuala Lumpur'daki büyükelçiliği önünde gösteri düzenleyen eylemciler uluslararası kamuoyundan siyonist işgal rejiminin aşırılıklarına engel olmak için harekete geçmesini ve bu rejime baskı yapmasını istedi.

Malezya Başbakanı Necib Abdurrezzak da BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada İsrail yönetimini, bağlı olduğunu söylediği yahudi dininin kutsal kitabı Tevrat'taki ahlak kurallarına uymaya çağırdı.

fiem

Yorumlar