Filistinli Esir Abdulhamit Et Tus 30 Yıldır Siyonist İsrail Zindanlarında

Filistin Esir Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, El-Halil’e bağlı El-Ca’be köyünden olan Filistinli esir Muhammed Ahmed Abdulhamid Et-Tus (60) bugün itibariyle zindanda 30 yılı geride bırakarak 31. yıla girdi.  

Görüntülenme: 1077 Tarih: 06 Ekim 2015 16:29
Filistinli Esir Abdulhamit Et Tus 30 Yıldır Siyonist İsrail Zindanlarında

Esir Merkezi basın sözcüsü Riyad El-Eşkar bugün yaptığı açıklamada, Et-Tus’un Siyonist işgal zindanlarında en fazla süre kalan üçüncü esir olduğunu hatırlatarak, işgale karşı eylemler yaptığı suçlamasıyla 6 Ekim 1985 yılında tutuklanarak müebbet hapse mahkûm edildiğini söyledi.

El-Eşkar ayrıca şu bilgiyi verdi: “Et-Tus işgalcinin yaptığı bir katliamdan kurtulan tek direnişçidir. İşgalcinin kendilerini kovaladığı Cebelu’l-Halil olarak bilinen grup Filistin’den çıkıp Ürdün’e geçmek isterken işgal uçaklarının saldırısına uğradı. Saldırıda gruptaki dört kişi şehit olurken, Et-Tus ağır yaralandı.”

İşgal rejimi ağır yaralı olarak tutukladığı Et-Tus’u itirafa zorlamak için ağır işkenceler yaptı. Ardından askeri mahkemeye çıkardığı Et-Tus’a müebbet hapis cezası verdi. Evi yıkılan Et-Tus’un ailesi esirin hayatta olduğundan ancak 6 ay sonra haberdar olabildi.

fiem

Yorumlar